x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Arcul de Triumf” nu e pentru Liga 1 de fotbal

„Arcul de Triumf” nu e pentru Liga 1 de fotbal

de Adi Munteanu    |    02 Iun 2023   •   07:20
„Arcul de Triumf” nu e pentru Liga 1 de fotbal

Alin Petrache își freacă mâinile de bucurie: echipele din Liga 1 nu pot juca pe Stadionul „Arcul de Triumf” din motive tehnice. Deoarece meciurile din primul eșalon beneficiază de asistența arbitrajului video, pe „Arcul de Triumf” nu se poate instala infrastructura sistemului VAR și pentru fotbal.

Chiar dacă este un stadion nou și modern, la proiectarea lui nu s-a ținut cont și de felul cum pot fi instalate camerele video pentru meciurile de fotbal. „La proiectarea lui s-a avut în vedere doar asistența video doar pentru meciurile de rugby, care are cu totul și cu totul alți parametri față de fotbal. Practic, tehnic, sistemul VAR pentru meciurile de fotbal nu poate fi instalat. Cine știe, poate se vor face unele modificări la stadion... Nu știu cum și dacă se vor face aceste modificări, dar este cert că în acest moment nu se poate. Dacă nu vor VAR, atunci stadionul le poate sta la dispoziție. Însă cum toate echipele din Liga 1 sunt obsedate de VAR, atunci trebuie să caute alt stadion. Până la urmă, acest stadion a fost proiectat pentru rugby și așa trebuie să rămână”, ne-a declarat o sursă din cadrul Federației Române de Rugby.

Situația de la arena de lângă Herăstrău o afectează cel mai mult pe Dinamo, revenită în Liga 1, și care luase în calcul mutarea pe „Arcul de Triumf” până la finalizarea noului stadion din „Ștefan cel Mare”, peste 3-4 ani. Astfel, Dinamo va trebui să împartă „Arena Națională” cu FCSB, însă la costuri mult mai mari. 

×