x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Final de coşmar pentru "câini"!

Final de coşmar pentru "câini"!

de Daniel Stan    |    11 Iun 2009   •   00:00
Final de coşmar pentru "câini"!
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

După visele de Liga Campionilor, "câinii" au sfârşit cu coada între picioare, pierzând lamentabil la Piteşti. În plus, fanii au intrat pe teren şi s-au războit cu proprii jucători, fiind evacuaţi după incidente rar văzute.



Ceea ce se dorea un sezon plin pentru gruparea din Ştefan cel Mare, cu îndeplinirea visului de a se ajunge în grupele Ligii Campionilor prin cucerirea titlului, s-a terminat cu un eşec umilitor în faţa lui FC Argeş şi, aproape sigur, un viitor sumbru.

"Este onoarea noastră în joc", a mai apucat să spună Cristi Borcea înainte de joc. Numai că roş-albii, după ratarea titlului, au intrat pe teren fără nici o motivaţie, deşi la mijloc exista totuşi locul secund şi o posibilitate, mică totuşi, de a ajunge acolo unde visează Borcea de ani buni. Piteştiul s-a impus la final cu 5-2, însă "spectacolul" adevărat a fost creat de suporterii dinamovişti.

Concret, o parte a acestora, după ce echipa favorită reuşise egalarea prin Zicu, după ce Cazan deschisese scorul, au intrat pe teren şi s-au războit cu fotbaliştii lui Mircea Rednic. Au fost scene rar văzute pe stadioane, cu un fan scuipându-l pe Torje şi cu jandarmii intervenind în forţă, cu bastoane şi gaze lacrimogene. În apărarea fanilor au intervenit Dănciulescu şi Claudiu Niculescu, primul intercalându-se între forţele de ordine şi suporteri, expunându-se astfel unui risc maxim.

În cele din urmă, pentru evitarea altor incidente, galeria dinamovistă a fost evacuată din peluza stadionului "Nicolae Dobrin", lăsându-se cu zeci de arestări şi cu alte incidente în afara arenei. În acest moment, Dinamo aşteaptă decizia de la TAS în privinţa celor şase puncte ale Timişoarei, pentru a şti dacă va merge în preliminariile Champions League sau în Europa League.

×
Subiecte în articol: sport