x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Astra Giurgiu, calificare în premieră în finala Cupei României

Astra Giurgiu, calificare în premieră în finala Cupei României

17 Apr 2014   •   11:31
Astra Giurgiu, calificare în premieră în finala Cupei României

Astra Giurgiu a reuşit o calificare in extremis în finala Cupei României, graţie victoriei cu 2-1 în faţa Petrolului, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Astra s-a calificat în premieră într-o finală de Cupei României, la a patra sa tentativă, după ce în tur a fost 0-0, iar în retur a fost condusă la pauză cu 1-0. Israelianul Toto Tamuz a deschis scorul pentru deţinătoarea trofeului în minutul 22, reluând cu capul în plasă mingea revenită din bară, după lovitura liberă executată de Juan Albin de la peste 30 de metri.

Astra a egalat după pauză, prin Constantin Budescu (52), decarul giurgiuvean reluând din voleu centrarea lui Seidu Yahaya. Golul victoriei şi al calificării a venit în al patrulea minut de prelungiri, când Budescu a executat o lovitură liberă, Junior Morais a trimis spre poartă, balonul a fost deviat şi a ajuns la Papp, care l-a trimis in plasă cu o lovitură de cap.

Petrolul a jucat ultimele minute în zece oameni, după ce Vlad Morar a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene primite în decurs de cinci minute, exact cât a jucat în acest meci.

În finala care va avea loc pe 23 mai, pe Arena Naţională, girgiuvenii vor întâlni Steaua sau Dinamo, care vor juca în această seară, după ce în tur a fost 5-2 pentru campioană.

×