x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Alegeri la LPF. Banii, “Corleone” sau Gino?

Alegeri la LPF. Banii, “Corleone” sau Gino?

de Mihai Igirosanu    |    13 Noi 2013   •   21:44
Alegeri la LPF. Banii, “Corleone” sau Gino?
Sursa foto: Razvan Lupica/Mediafax

Cele 18 cluburi din Liga 1 îşi vor alege joi preşedintele LPF. Dragomir încearcă să folosească banii din drepturile tv pentru a face diferenţa
Dumitru Dragomir, maestrul Adunărilor Generale, Comitetelor Executive sau Comisiilor de toate felurile, lider parcă etern al grupului care conduce fotbalul românesc atât la suprafaţă, cât şi în subteran. Sau Gino Iorgulescu, fost mare internaţional, fost preşedinte la Progresul şi FC Naţional, actualmente om de afaceri. Dragomir, cel care conduce Liga din 1996 şi reales în 2000, 2005 sau 2009, sau Iorgulescu, cel care a mai încercat o confruntare cu Dragomir în urmă cu opt ani, una pierdută clar. Unii cu gândul, probabil, la ospăţul promis încă de marţi de Dragomir după încheierea Adunării Generale, reprezentanţii celor 18 cluburi din Liga 1 vor vota astăzi cu vechiul “Corleone” sau noul Gino. Atuul principal cu care Dumitru Dragomir a încercat şi va încerca să forţeze mâna cluburilor este cel al împărţirii banilor din drepturile de televizare.

“Să nu se bazeze pe ce au vorbit!ă
Se cunosc, cel puţin la nivel zvonistic sau cel al declaraţiilor oficiale, unele cluburi care vor vota cu Dragomir şi unele care îl preferă pe Iorgulescu. Dar pentru că lucrurile în fotbalul românesc se pot răsturna halucinant chiar cu câteva secunde înaintea operaţiunii de votare, preferăm să nu anticipăm cam cum se vor împărţi opţiunile. Unul dintre cei mai experimentaţi şi influenţi conducători din fotbalul românesc, preşedintele Astrei Giurgiu, Dinu Gheorghe, a declarat zilele trecute la DigiSport că “atât Gino, cât şi Mitică să nu se bazeze prea mult pe ceea ce au vorbit cu unii sau cu alţii”. Conform unor surse demne de încredere, “va fi un scor strâns, o diferenţă de maxim două voturi, deşi e foarte posibil ca unul sau două cluburi să se abţină”.
 
Ştefan: “Gino are minim 10 voturi”
Gheorghe Ştefan, preşedintele clubului care l-a propus pe Gino Iorgulescu la preşedinţia LPF, Ceahlăul Piatra Neamţ, a dezvăluit că s-a implicat puternic în campania de susţinere a omului împotriva căruia a votat la alegerile din 2005. “După socotelile mele, Gino are minim 10 voturi. Dacă are dreptate Dumitru Dragomir, că o să ia doar trei voturi, atunci îl premiez cu ceea ce vrea el. Eu mă bazez pe faptul că majoritatea patronilor din fotbal vor o schimbare. Dragomir a fost bun, dar e o etapă care după părerea mea s-a încheiat. Şi Mircea Sandu a înţeles că e timpul să se retragă şi să-l susţină pe Gică Popescu. E nevoie de altă viziune, de proiecte noi. Data trecută am votat cu Dragomir. Eram prieten cu Gino, i-am zis în faţă înainte ce am să fac, aşa că am rămas tot prieteni. I-am spus să se ducă la celelalte cluburi să-şi ia voturile, că eu i l-am promis lui Dragomir”.

Horoba: “Gino ar fi mai bun la FRF”
Ioan Horoba, directorul general al clubului Gaz Metan Mediaş, şi-a declarat susţinerea pentru Dumitru Dragomir. “Sunt amic vechi şi bun cu Gino, dar voi vota cu Dumitru Dragomir. Gino Iorgulescu ar fi o alternantivă mai bună la conducerea FRF decât la conducerea Ligii. Ar fi mai bun decât Gică Popescu. Cred că Dumitru Dragomir va câştiga fără probleme alegerile, chiar în unanimitate!”, a spus oficialul clubului ardelean pentru Sport.ro. Unul dintre neutri este chiar “Regele” Gică Hagi. Patronul de la Viitorul pare aproape dezinteresat de alegerile din această zi: “Probabil sunt neinteresant, un club foarte mic, nu are ce să zică prea multe şi atunci asta e. Nici nu contează votul meu. Ce văd din toate astea e că nu contează votul meu. Aşa cred eu”.


×