x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cine sponsorizează cele mai titrate echipe de fotbal din România în 2023?

Cine sponsorizează cele mai titrate echipe de fotbal din România în 2023?

03 Aug 2023   •   17:23
Cine sponsorizează cele mai titrate echipe de fotbal din România în 2023?

Echipele de tradiție din România își asigură o parte din bugetul anual prin intermediul contractelor de sponsorizare. În timp ce banii din participarea în cupele europene și transferuri aduc cuantumul cel mai mare din buget, pentru echipele de top sumele din sponsorizări se apropie de cele obținute de drepturile de televizare.

Un exemplu este FCSB, care a încasat, conform bilanțului oficial pe anul 2022, 2.750.000 de euro din drepturi TV și 2.3 milioane de euro din contractele de sponsorizare. Roș-albaștrii au încheiat parteneriate cu mai multe companii, principalele fiind Betano, Nike, Walter Tosto, Bigotti și Bucovina.

Sponsorul principal al roș-albaștrilor este operatorul de jocuri de noroc online Betano. Sigla Betano este pe tricoul roș-albaștrilor, iar operatorul a făcut mai multe campanii de promovare în care s-a asociat cu FCSB. Betano a intrat ceva mai târziu pe piața din România, dar a avut o ascensiune fulminantă și este unul dintre operatorii preferați de jucătorii din România. Se remarcă printr-o platformă foarte bună dar și prin campanii promoționale originale. Ultima astfel de campanie se numeste COMBOFIESTA si ofera jucatorilor multe variante de joc la Betano fara depunere.

Betano, sponsor principal FCSB! Noile echipamente Nike au fost lansate

CFR Cluj încasează sume impresionante din sponsorizări

CFR Cluj a profitat din plin de perioada în care a dominat campionatul României și și-a crescut de la an la an veniturile din contractele de sponsorizare. Pe anul fiscal 2022, veniturile din sponsorizări au fost în valoare de 3.5 milioane de euro, cu aproape un milion mai mult decât în 2021.

Din această vară, noul sponsor principal al lui CFR Cluj este RMB InterAuto, în timp ce eTORO, cel din stagiunile precedente, a trecut pe spatele tricoului. Compania RMB InterAuto a fost înființă în 1993 și face parte din grupul Țiriac Auto. CFR Cluj are însă și alți sponsori secundari, cum ar fi NTT Data, Nike, BNB, Farmec, Pepsi, Fleximobil Hot, Izvorul Minunilor, Tenrom, OMP, Agrosel, Spitalul Transilvania, Bonanza, Medline, Reea și Modena Vraja Mobilei.

Farul și-a schimbat sponsorul principal în această vară

Conform bilanțului contabil pe anul 2022, campioana Farul a încasat aproape 2 milioane de euro din contractele de sponsorizare. În această vară, înțelegerea cu compania OMV Petrom a ajuns la final, iar noul sponsor principal al campioanei Farul este operatorul de jocuri de noroc Superbet. Din informațiile existente în presă, înțelegerea semnată îi va aduce Farului peste 1 milion de euro în fiecare an. Și Farul are o listă lungă cu sponsori, pe care se mai află MAN MHS Trucks & Bus, Pepsi, Auchan, Banca Transilvania, Omniasig, Cardoil Avantaj, Mesta, Herbalife Nutrition, Synevo, Automobile Bavaria, Hotel Iaki, Bigotti, Kirvad Tour, Solid House și Conti Group.

Universitatea Craiova, sponsorizată tot de Betano

Universitatea Craiova are același sponsor principal ca FCSB, Betano. De fapt, oltenii au avut primii Betano sponsor principal, în timp ce la FCSB era doar partener secundar și logo-ul era afișat inițial pe spatele tricourilor. În total, veniturile din contractele de sponsorizare ale Universității Craiova s-au ridicat în 2022 la 1.95 milioane de euro. Lista cu sponsori este completată de parteneri secundari ca Puma, Sportisimo, Vectrum Solutions, Mitliv, Alive Capital, Protect NPG, La Provincia, Mineral Port și Golden Brau.

Betano RO | Universitatea Craiova - Bine ai venit acasă, Știința! 60"

Rapid și-a dublat veniturile din sponsorizări în 2022

Rapid a avut venituri în valoare de 2.1 milioane de euro din sponsorizări în 2022. Suma a fost de două ori mai mare decât cea din 2021. Sponsorul principal este compania Superbet, al cărei nume este afișat pe partea din față a tricourilor. Alți sponsori sunt Mobexpert, compania acționarului majoritar Dan Șucu, Ferroli, Shaormeria Băneasa, Dragon Star Curier, Tarsin, Binance, One United Properties, NeaKaisa, Midea, Trattoria RozCafe, Izvorul Muntelui, Centrokinetic și Măcelăria Ghiță.

×