x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Comisionul vrajbei

Comisionul vrajbei

de Dragos Stoica    |    29 Iun 2011   •   21:00
Comisionul vrajbei

Pe val dupa ce a reusit sa se mentina la varful LPF vanzand toate drepturile de televizare din Liga 1, Du­mi­tru Dragomir are iar parte de un razboi cu Gigi Becali. Patronul Stelei a luat foc dupa ce a constatat ca LPF va plati un comision de 5% unei firme care ar fi intermediat vanzarea spre RCS&RDS, considerand ca de fapt acesti bani vor fi de fapt deturnati de 'Corleone'! 'L-am avertizat sa puna comision de 3%, ca ii ajunge si atat, sa nu se lacomeasca, ca o sa iasa dis­cu­tii mari. La Adunarea Generala a spus ca va plati un comision cuprins intre 2% si 5%, dar dupa aia mi-a zis ca deja semnase pentru 5%! Pai, unde s-a mai pomenit ca noi, patronii, sa negociem cu angajatii?

Ca el la LPF este salariatul cluburilor! Am discutat si cu Ioan Niculae de la Astra si mi-a spus ca el retinuse de un comision de 2,5%. Acum, Mitica zice ca nu a inteles Niculae corect, ca era vorba despre 2,5 milioane de euro, ne ia de fraieri. Eu cred ca astia sunt banii lui, ca are probleme mari, hotelul nu mer­ge, la saloanele de nunti nu se face nici macar un botez', a spus Becali. In replica, Dumitru Dragomir i-a amintit lui Becali de 'cazul vali­za': 'Crede ca la LPF se fura cum a furat el pamanturile. Am sa ma duc la ju­de­catori, l-am acoperit prea mult pe acest nemernic! A fost mita ce-a vrut el sa faca la Cluj, i-a fugarit si pe cei de la Bistrita cu ma­si­na prin Bucuresti sa le dea bani cu forta, asa ca sa taca, tot nu intelege nimic'.

Semne de intrebare
Una dintre intrebarile la care este greu de raspuns este de ce ar fi avut nevoie LPF de o firma de intermediere cu RCS&RDS cata vreme compania respectiva se afla deja in contact direct cu Dra­go­mir, dupa ce a detinut si in ul­ti­mii trei ani majoritatea dreptu­ri­lor de televizare! Totodata, oferta pentru ultimele sase pachete a fost facuta in mod public pentru toate posturile interesate, iar apoi RCS a depus raspunsul in plic inchis, care s-a dovedit echivalent cu suma minima ceruta de LPF, adica 45 de milioane fara TVA.

×