x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Copos nu mai este patronul echipei Rapid! Noul proprietar: "Este un moment istoric. După o luptă seculară s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare"

Copos nu mai este patronul echipei Rapid! Noul proprietar: "Este un moment istoric. După o luptă seculară s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare"

09 Iul 2013   •   09:07
Copos nu mai este patronul echipei Rapid! Noul proprietar: "Este un moment istoric. După o luptă seculară s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare"
Sursa foto: gsp.ro

Gheorghe Copos a vândut clubul de fotbal Rapid Bucureşti oamenilor de afaceri Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, după cum a anunţat fostul patron pe blogul său. Cristescu a declarat că preşedintele clubului va fi Grigore Sichitiu, iar antrenor al echipei va rămâne în continuare Marian Rada.

"Mă bucur că am reuşit astăzi (luni, n. red.) să semnăm actele care consfinţesc venirea la Rapid a unei noi echipe de finanţatori. Sunt convins că noua echipă va face mult mai mult decât am făcut eu. Toate condiţiile sunt create în acest sens. Trebuie doar muncă, voinţă şi înţelepciune. Mă bucur de asemenea că Galeria a fost, şi ea, implicată în negocieri şi în procedurile de 'transfer de proprietate'. Această poziţie, nouă pentru ea, o obligă acum să fie şi mai aproape de echipă şi de noua conducere. În fine, mă bucur că simboluri ale Giuleştiului au decis să continue la Rapid. Pancone, tu nu trebuie să stai în genunchi în faţa nimănui. Ridică-te şi luptă! Califică echipa în Prima Ligă. Asta e menirea ta acum! Şi a voastră, a tuturor Rapidiştilor - la fel!", afirmă Copo.

El a rememorat performanţele clubului în cei 20 de ani în care a fost patronul acestei grupări de tradiţie:"20 de ani tumultuoşi. Au fost de toate: campionate, cupe şi supercupe câştigate, eşecuri inexplicabile, Europa, necazuri, drame, lacrimi, TAS, zâmbete, veselie, durere, fericire, împliniri, deziluzii, nume consacrate, 'lupi tineri' care au confirmat, alţii care nu au confirmat, Galerie, brichete, petarde, arbitri, jandarmi, trofee, aclamaţii, huiduieli, sărutări, îmbrăţişări, steaguri, imnuri, în concluzie Farmecul Vieţii!".

După ce timp de 70 de ani echipa giuleşteană a cucerit un singur titlu de campioană, în ultimii 20 de ani Rapid şi-a trecut în palmares două titluri de campioană a României (1999 şi 2003); de 3 ori vicecampioană a României (1998, 2000 şi 2006); alte 4 clasări pe podium (1996, 2002, 2004 şi 2008); 4 Cupe ale României (1998, 2002, 2006 şi 2007); 4 Supercupe ale României (1999, 2002, 2003 şi 2007); câştigătoare a Cupei Ligii (1994). Pe plan internaţional Rapid are cel mai lung parcurs european al unei echipe româneşti într-o competiţie continentală intercluburi: 16 meciuri în Cupa UEFA 2005-2006. A fost calificată în sferturile de finală ale Cupei UEFA (2005-2006); a avut două participări în Liga Campionilor (1999 şi 2003), o participare în Cupa Cupelor (1998), 11 participări în Cupa UEFA/Europa League (1993, 1994, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012).

"E mult, e puţin? Depinde din ce poziţie priveşti! Acum, pentru mine e deja istorie. O istorie împărtăşită cu mulţi prieteni, parteneri şi mari specialişti. Acum mă gândesc doar la cei doi Mircea, Lucescu şi Rednic, mari antrenori, care au câştigat fiecare câte un campionat cu Rapid. A fost o onoare să lucrez cu ei şi vreau să le mulţumesc pentru toate bucuriile pe care le-am trăit împreună. Oameni extraordinari sunt cei care au susţinut Rapidul cu cântece, tobe, coregrafie şi mult, mult suflet: Galeria. Mă încearcă regretul că nu am fost mai aproape de ei - ne-am fi cunoscut şi înţeles, probabil, mai bine unii pe alţii. Mă bucur că Rapidul rămâne în Prima Ligă (observaţi că nu am nici o îndoială în acest sens). Istoria sa de 90 de ani obligă echipa la aceasta", a conchis Copos, care speră să audă ''numai de bine'' despre rapidişti, subliniind că Liga Campionilor îi aşteaptă.

Cristescu a declarat după parafarea actelor că preşedintele clubului va fi Grigore Sichitiu, iar antrenor al echipei va rămâne în continuare Marian Rada.

"Este un moment istoric. După o luptă seculară s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare a clubului Rapid. Mă bucur că s-a concretizat acest vis al rapidiştilor. Sper să ducem Rapidul acolo unde vor toţi suporterii. Este un contract de vânzare-cumpărare atipic, pentru că practic noi ne-am asumat nişte datorii, iar vânzătorul, George Copos, n-a încasat nimic. Ba chiar rămâne şi el cu nişte datorii. În acelaşi timp, noi practic n-am cumpărat nimic, nici stadion, nici bază sportivă, ci doar un brand. De aceea spun că este un contract atipic. Suma tranzacţiei a rămas aceeaşi. Însă important este că finalul este unul fericit", a spus Cristescu, citat de Digisport.ro.

Rapid va juca sâmbătă un baraj cu Concordia Chiajna, pe stadionul ''Dinamo'' din Capitală, pentru stabilirea celei de-a 18-a echipe care va juca în sezonul viitor în Liga I.

×