Fostul arbitru Ion Craciunescu a declarat ca in mare parte a fost de acord sa preia sefia Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), subliniind ca noua comisia va fi autonoma si va primi fonduri de la FRF doar prin comisiile de fotbal international.
"In mare parte am fost de acord, acum am iesit de la o discutie de la federatie. Urmeaza sa ne lamurim probabil dupa sedinta Comitetului Executiv din 13 octombrie. CCA va fi o comisie autonoma de FRF din toate punctele de vedere. Vom primi niste fonduri de la FRF si vom depinde de ei doar prin comisiile de fotbal international", a declarat Craciunescu.
El a afirmat ca va discuta si despre procentul din drepturile TV de la LPF si ca va renunta la postul de presedinte executiv la Chindia Targoviste. "Am discutat la FRF si despre banii care revin echipelor de liga a treia", a mai spus el.
Intrebat daca el crede ca oamenii de fotbal sunt arestati fara dovezi clare, Craciunescu a raspuns: "DNA este o institutie foarte serioasa, asa ca nu cred acest lucru".
Craciunescu a mai condus CCA in perioada iunie 2003 - octombrie 2005. Mircea Sandu l-a indepartat pe Craciunescu de la conducerea CCA, dupa ce fostul arbitru si-a exprimat sustinerea pentru Gheorghe Popescu la alegerile pentru presedintia FRF din 21 noiembrie.
La 28 octombrie 2005, membrii si fostii membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor au votat pentru inlocuirea din functie a presedintelui Ion Craciunescu. Sedinta a fost convocata de presedintele FRF, Mircea Sandu, dar a fost condusa de secretarul general Adalbert Kassai. Decizia a fost ratificata de Comitetul Executiv al FRF din 4 noiembrie 2005.
Craciunescu a declarat dupa Comitetul Executiv ca a fost injurat si amenintat de Sandu, insa seful FRF a negat, precizand ca a fost doar o discutie mai aprinsa. De atunci, Ion Craciunescu a devenit unul dintre contestatarii presedintelui FRF.
Tribunalul Bucuresti a admis, saptamana trecuta, cererea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a sefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, si a omului de afaceri Sorin Terbea, pentru fapte de coruptie. In acelasi caz sunt cercetati, in stare de libertate, Nicolae Iacobescu si Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Terbea, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru complicitate la luare si la dare de mita.
La 23 septembrie, in urma unei perchezitii si a unor audieri, presedintele CCA, Vasile Avram, si Sorin Terbea, apropiat al clubului FCM Targu Mures, au fost retinuti, pentru 24 de ore, pentru luare de mita si, respectiv, dare de mita.
Potrivit DNA, in 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din ultima etapa a campionatului trecut, ar fi primit de la Terbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, in scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana in sezonul 2011/2012.
"In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tirgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan", se arata intr-un comunicat al DNA.