x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cristescu, despre preluarea Rapidului: Nu mai este nimic de negociat. În două-trei zile vom semna actele

Cristescu, despre preluarea Rapidului: Nu mai este nimic de negociat. În două-trei zile vom semna actele

25 Iun 2013   •   23:33
Cristescu, despre preluarea Rapidului: Nu mai este nimic de negociat. În două-trei zile vom semna actele

Omul de afaceri Nicolae Cristescu, care doreşte să cumpere FC Rapid de la George Copos, a declarat, marţi, că s-a ajuns la un ultim acord şi "nu mai este nimic de negociat", urmând ca în două, maxim trei zile, actele să fie semnate, informează mediafax.ro.

"Am ajuns la ultimul acord, nu mai este nimic de negociat, acum pot spune cu certitudine că înţelegerea s-a parafat, cel puţin punct de vedere verbal. Singurul lucru care mai este de făcut este redactarea de către avocaţi a contractului de vânzare-cumpărare. Practic, nu mai are ce să mai apară. Probabil în două, maxim trei zile, vom semna. A rămas suma care o negociasem în urmă cu două săptămâni. Iar sumele care vor apărea ulterior le va plăti domnul Copos", a declarat Cristescu, care s-a întâlnit, marţi, cu George Copos.

Întâlnirea care a avut loc între Nicolae Cristescu şi George Copos a durat aproximativ două ore şi jumătate.

"Încheierea negocierilor coincide cu sărbătoarea Rapidului, împlinirea a 90 de ani şi mă bucur pentru asta. Noi am început demult pregătirile, staful este format, la fel ca şi echipa de conducere. Marian Rada rămâne împreună cu staful lui, preşedinte ar fi Grigore Sichitiu, iar Nicolae Manea manager general. Am găsit şi mulţi jucători, iar în perioada următoare îi vom aduce la probe", a precizat Cristescu.

El a menţionat că sunt şanse mari ca echipa să rămână în Liga I: "Sunt şanse mari să rămânem în prima ligă, iar pe această cale ţin să-i mulţumesc, atât în numele meu cât şi al suporterilor rapidişti, lui Mitică Dragomir, care a făcut eforturi deosebite şi a insistat ca Rapid să rămână în Liga I".

Nicolae Cristescu a menţionat că este partener egal cu Adrian Zamfir, "rapidist ca şi el". "Suntem parteneri egali, chiar pot să spun acum că el a venit cu ideea să salvăm acest club. Suntem un grup care vom investi la Rapid, foarte mulţi prieteni mi-au spus că după ce eu şi Adrian Zamfir vom semna, vor veni alături de noi, să investească la Rapid", a afirmat Cristescu.

Omul de afaceri susţine că-i va oferi lui George Copos patru locuri la tribuna oficială, pentru care îi va lua banii, "deoarece nici el nu dă nimic gratis". "O să i le dau la suprapreţ", a adăugat el.

"Datorii sunt multe la Rapid, dar pe noi nu ne mai interesează, noi ne-am asumat o sumă, în jur de trei milioane de euro, cu tot cu salariile jucătorilor la zi. Ce este până în data de 7 decembrie (n.r. - data la care clubul a intrat în insolvenţă) sunt problemele domnului Copos. Dânsul îşi va asuma tot printr-un act în faţa notarului", a mai spus Cristescu.

El a precizat că George Copos nu i-a dat niciun sfat: "Dânsul să-şi ţină sfaturile pentru el şi nu o spun din răutate, ci pentru că noi avem un alt tip de proiect la Rapid. Jucătorilor le promit banii la zi, dar şi că voi fi cu ochii pe ei. Pentru că aştept să dea absolut tot pentru Rapid. Vreau să fac performanţă".

Gheorghe Răducan, preşedinte onorific al Ligii Suporterilor Rapidişti (LSR), a declarat că s-a semnat un precontract. "Am fost de faţă la aceste negocieri, sută la sută nu mai are ce să se întâmple", a adăugat Răducan.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. În consecinţă, formaţia giuleşteană va evolua în sezonul 2013-2014 în Liga a II-a. 

×
Subiecte în articol: nicolae cristescu george copos rapid