x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cupa României: Dică duce Steaua în prima finală după 12 ani - video

Cupa României: Dică duce Steaua în prima finală după 12 ani - video

11 Mai 2011   •   15:32
Cupa României: Dică duce Steaua în prima finală după 12 ani - video
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor / Intact Images

Steaua s-a calificat după o pauză de 12 ani în finala Cupei României după ce a eliminat-o fără să o învingă pe FC Braşov, 0-0 în Ghencea şi 1-1, aseară, în returul de sub Tâmpa. Cel mai probabil, roş-albaştrii vor lupta pentru trofeu cu marea rivală Dinamo, aflată cu un pas şi jumătate în ultimul act al competiţiei după 2-0 în turul de la Bistriţa.

Steaua a controlat în mare parte prima repriză, care a avut însă o singură mare ocazie de gol, şutul lui Cristescu trecut puţin pe lângă poarta lui Tătăruşanu. S-ar fi intrat cu 0-0 la pauză dacă Brandan nu făcea un henţ în colţul careului, iar veteranul Ilyeş nu a iertat de la punctul cu var. Partea a doua a început tot cu roş-albaştrii în atac, dar Marc s-a opus la şutul din unghi al lui Tănase. Iar când portarul braşovenilor a fost bătut, bara s-a opus la execuţia superbă a lui Dică din lovitură liberă de la 25 de metri.

Salvarea a venit în extremis din partea aceluiaşi Dică, autorul unei alte execuţii de efect de la marginea careului gazdelor. În zece oameni după eliminarea lui Teixeira, braşovenii nu au reuşit să mai ameninţe poarta lui Tătăruşanu până la final, iar Gigi Becali poate răsufla uşurat. "Dopingul" Olăroiu începe să dea rezultate, suficient cât să mai spere la câştigarea primului trofeu după o pauză de cinci ani.

Cupa României - semifinale (retur)

FC Braşov - Steaua 1-1         în tur: 0-0
Au marcat: Ilyeş 41-penalty / Dică 86

Eliminat: Teixeira 88

FC Braşov: Marc - Oroş, Rusu, Majernik, Cr. Ionescu - Toloza, Ilyes, Cristescu (83 Voicu), Viveiros (63 Cardoso), Chipciu (72 Distefano) - Teixeira. Antrenor: Antonio Conceicao
Steaua: Tătăruşanu - Emeghara (77 Maicon), Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Nicoliţă, Marinescu (53 Răduţ), Brandan, Tănase (71 Szekely) - Dică, Bilaşco. Antrenor: Gabriel Caramarin

Arbitri: Cristian Balaj - Zoltan Szekely, Aurel Oniţă

×