x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Debut cu Ucraina în Cipru

Debut cu Ucraina în Cipru

de Mihai Igirosanu    |    06 Feb 2011   •   19:21
Debut cu Ucraina în Cipru
Sursa foto: Cristi Preda/Intact Images
Aflată de joia trecută în Cipru, echipa naţională a României va debuta mâine la cea de-a 13-a ediţie a turneului amical dotat cu Cyprus Cup.

În prima zi a competiţiei, elevii selecţionerului Răzvan Lucescu vor întâlni selecţionata Ucrainei, partida urmând să aibă loc pe Stadionul Municipal din Paralimni începând la ora 20:30.
Primul meci al turneului, programat de la ora 19:00, pe Stadionul G.S.P din Nicosia, va opune reprezentativa ţării gazdă Cipru şi Suedia.
Miercuri, pe 9 februarie, învingătoarele din prima zi vor juca finala, învinsele urmând să se confrunte la Paralimni.

Ultima noutate din cantonament este aceea că stoperul Rapidului, Marius Constantin, s-a accidentat şi a fost înlocuit sâmbătă cu dinamovistul Dragoş Grigore. Răzvan Lucescu este lipsit de aportul lui Daniel Niculae, accidentat şi neconvocat în lotul lui AS Monaco pentru etapa de ieri din Hexagon, dar şi de cel al căpitanului Cristian Chivu. Nici stelistul Cristi Tănase nu poate fi folosit, el accidentându-se în meciul amical disputat de Steaua, în Antalya, cu Şerif Tiraspol.

În schimb, selecţionerul va putea conta pe atacantul lui Stuttgart, Ciprian Marica, acesta fiind aşteptat să ajungă aseară în cantonamentul din Cipru. Astăzi va face joncţiunea cu lotul şi ex-stelistul Bogdan Stancu, "Motanul" fiind lăsat să evolueze aseară în meciul Galatasaray – Eşkişehirspor, din campionatul Turciei.

Din cauza absenţelor, selecţionerul Răzvan Lucescu se gândeşte serios să-l titularizeze în centrul liniei defensive la meciul de mâine, cu Ucraina, pe internaţionalul de tineret de la FC Vaslui Paul Papp. Răzvan Lucescu şi ceilalţi membri ai staff-ului echipei naţionalei şi ai FRF s-au destins ieri la o miuţă la Ayia Napa.

Amicale de lux, cu Argentina şi cu Brazilia
Reprezentativa României va disputa în 2011 două meciul amicale deosebit de importante. La data de 11 august, cu prilejul inaugurării National Arena din Bucureşti, tricolorii vor primi replica Argentinei, care va aduce la Bucureşti toate vedetele sale de lux, Messi (foto), Di Maria sau Diego Milito. Meciul amical cu Argentina, care va costa FRF peste 1 milion de euro, nu este singura surpriză pentru iubitorii fotbalului din România. Tricolorii vor participa la un superturneu amical în această vară, unde vor întâlni Brazilia şi Columbia. Partida cu reprezentativa lui Pato şi Robinho va avea loc pe 7 iunie, iar cea cu Columbia – patru zile mai târziu. Anul se va încheia la fel de spectaculos, împotriva Franţei, în septembrie, numai că acela va fi un meci oficial, în preliminariile CE 2012.  

×