x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dragomir despre cazul "Valiza": "Nu se închide niciodată, este asemenea unui proces de crimă!"

Dragomir despre cazul "Valiza": "Nu se închide niciodată, este asemenea unui proces de crimă!"

19 Iul 2011   •   08:17
Dragomir despre cazul "Valiza": "Nu se închide niciodată, este asemenea unui proces de crimă!"

Razboiul dintre Dumitru Dragomir si Gigi Becali este departe de a se fi incheiat. Presedintele LPF a declarat, marti, la Gsp TV, ca au aparut probe noi in cazul "Valiza".

"Este ca la un proces de crima! Ai comis crima, nu te-a descoperit, dar la betie sau intr-o stare de euforie te apuci si spui ca tu l-ai omorat pe individ. Acest proces nu se inchide niciodata. La fel a fost si cu acest caz. Noi am amanat pana am vazut ce se intampla cu procesul civil. Pentru ca nu aveam elemente noi, declaratiile tuturor au fost ca valiza a fost trimisa pentru cumpararea de pamant in Cluj. Acum cateva zile un domn din conducerea clubului Steaua a dat declaratie la televizor ca valiza a fost trimisa la Cluj pentru premiere. Din punct de vedere sportiv, premierea este interzisa si se dicteaza pedepse foarte aspre din partea FIFA, UEFA si FRF. Nu exista sentinta definitiva si irevocabila".

Dumitru Dragomir a declarat, luni, ca redeschiderea cazului "Valiza" se bazeaza pe o declaratie a lui Gigi Becali data in justitie, in care finantatorul Stelei recunosate ca a trimis banii la Cluj-Napoca pentru premiere si nu pentru a cumpara terenuri, asa cum a sustinut in trecut.

"Un domn de la Steaua a dat declaratie acum o saptamana ca «eu si numai eu am trimis valiza la Cluj pentru premiere». Si atunci au venit juristii si au spus «este o proba noua, conform regulamentului, dansul a recunsocut ca este premiere, acum sa vedem daca declaratia pe care a dat-o la justitie coincide cu ce a spus dansul la televizor». Si pentru premiere, Comitetul Executiv al FRF a modificat regulamentul si a dat pedepsele cele mai aspre. Nu se prescrie nici peste 10 ani. Noi stiam ca valiza a fost trimisa pentru cumparare de pamant. Noi pe linie sportiva trebuie sa luam in calcul declaratia dansului. Este un element nou asupra unei probleme. Dar este greu si cu chestia asta... Domnul Becali poate sa spuna ca a glumit, dar daca este declaratie data la instanta nu mai poate sa fie o gluma. Nu stiu ce va urma, ca nu am studii juridice", a declarat Dragomir.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa dupa Adunarea Generala a LPF, ca se va redeschide cazul "Valiza", dosar in care clubul Steaua este acuzat ca a incercat sa premieze jucatorii Universitatii Cluj in partida cu CFR Cluj din 2008.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a XXXIV-a Campionatului National de Fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare -, acestia urmand sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, sa-si apere corect sansele si sa castige meciul cu "CFR 1907 Cluj". Cei 1,7 milioane de euro gasiti atunci in valiza aflata la Teia Sponte au fost sechestrati printr-o ordonanta din 8 mai 2008. Cazul este pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Becali a sutinut atunci ca banii erau pentru cumpararea unui teren din Cluj sau pentru "bomboane si ciocolata".

Cazul a fost judecat la vremea respectiva si pe linie sportiva de catre FRF. Comisia de Disciplina a FRF hotarase, in 4 iunie 2008, ca Steaua sa fie penalizata cu sapte puncte in clasamentul sezonului 2007/2008. Insa, la data de 3 iulie 2008, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a admis recursul inaintat de Steaua, astfel ca sanctiunile dictate de Comisia de Disciplina si, mentinute de Comisia de Apel, au fost anulate.

×