x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dumitru Dragomir: "Dacă TAS dă dreptate Concordiei, în Liga I vor juca 17 echipe"

Dumitru Dragomir: "Dacă TAS dă dreptate Concordiei, în Liga I vor juca 17 echipe"

15 Iul 2013   •   20:22
Dumitru Dragomir: "Dacă TAS dă dreptate Concordiei, în Liga I vor juca 17 echipe"
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că în cazul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da câştig de cauză Concordiei Chiajna, care contestă dreptul clubului Rapid de rămânere în prima ligă, atunci întrecerea internă se va disputa cu 17 echipe.

"După părerea mea, Chiajna nu are nicio şansă. Şi dacă nu lasă Rapidul, tot nu o lăsăm să joace, pentru că este retrogradată şi jucăm cu 17. Chiajna a retrogradat sportiv. M-am zbătut destul pentru treaba asta, să ţinem 18 echipe, conform regulamentului. Este ca un elev repetent şi cum să-l bagi într-o clasă superioară cu nişte colegi, dacă el a rămas repetent?", a spus Dragomir, la Digi Sport.

Dumitru Dragomir a afirmat că meciul de baraj dintre Rapid şi Concordia Chiajna a reprezentat o soluţie de compromis pentru ca Liga I să se dispute cu 18 echipe:  "Chiajna a retrogradat sportiv. Pe hotărârea Comitetului Executiv nu se bagă nimeni pe campionatul intern, că Rapid nu joacă în cupele europene, că dacă juca în cupele europene, nu îi lăsa. Federaţia şi liga, mai ales că noi avem în statut 18 echipe, nu puteam lăsa 17 şi atunci s-a găsit o variantă încât o retrogradată să joace cu una de pe locul opt. Comitetul Federal a luat acum o hotărâre de compromis".

Şeful LPF a declarat că LPF va respecta decizia TAS, în cazul în care această instanţă va considera că Rapidul nu are dreptul de a participa în Liga I, dar locul giuleştenilor nu va fi ocupat de Concordia.

"Noi am vrut să nu pierdem drepturile de televiziune, dar dacă TAS ne va da peste mână, nu avem ce să facem. Toate cluburile, dar şi Liga semnează că respectă deciziile TAS. Pe plan local, TAS ar trebui să nu se bage în chestiile astea ale noastre. Noi putem să facem cu cele care nu participă în cupele europene cam ce vor muşchii noştri pe plan local, dacă este o aprobare colectivă, dar dacă vine TAS şi îţi dă peste mână, nu ai ce să faci, pui în aplicare hotărârile TAS", a explicat Dragomir.

Rapid a învins cu 2-1, după prelungiri, Concordia Chiajna, în barajul pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I.

×