x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern E Sorin Ţerbea turnător?

E Sorin Ţerbea turnător?

de Vicentiu Neagoe    |    11 Oct 2011   •   21:00
E Sorin Ţerbea turnător?

Dupa mai multe ore de dezbateri Tribunalul Bucuresti a stabilit la 35.000 de lei valoarea cautiunii in cazul lui Sorin Terbea. Acesta se afla in arest preventiv pentru 29 de zile, alaturi de fostul sef CCA, Vasile Avram, cei doi fiind acuzati ca ar fi dat, respectiv primit, drept mita suma de 19.000 de euro. Ce inseamna practic aceasta suma de 350 de milioane de lei vechi: apararea trebuie sa depuna acesti bani intr-un cont la CEC, cont pe care trebuie sa-l puna la dispozitia reprezentantilor statului.

Azi se va discuta pe fond cererea de eliberare pe cautiune, iar daca instanta este de accord, banii trec in proprietatea statului, iar daca solicitarea e respinsa, banii revin omului de afaceri din Tar­gu-Mures. Pana ieri, aparatorii lui Avram nu depusesera o cerere similara, iar surse judiciare spun ca cel mai probabil Terbea va fi eliberat din arrest, existand informatii ca sponsorul lui FC Targu-Mures s-ar fi decis sa divulge tot ce stie legat de faptele de coruptie ale lui Vasile Avram in fot­bal. Arbitrii erau folositi pe post de curieri intre Avram si Terbea, cel pu­tin asta reiese din dosar. Din dis­cu­tiile celor doi, reiese ca alegerea ar­bitrilor era la ordinea zilei si ca omul de afaceri targumuresan se ocupa si de buna lor dispozitie.

Surse apropiate anchetei sustin ca Avram folosea un limbaj codat atunci cand stabilea cu Terbea delegarile pentru meciurile echipei din Targu-Mures. Astfel, arbitrii erau numiti Gyuri. In urma cu cateva zile, au aparut mai mul­te stenograme in care era implicat fostul sef al arbitrilor, acesta avand dis­cutii telefonice cu directorul exe­cu­tiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, dar si cu finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu. Altfel, Marius Avram, ba­iatul fostului sef al arbitrilor, a fost pla­sat pe pozitia a doua pe lista FIFA. Acesta a fost trecut pe lista, desi a avut un sezon prost, in care a fost, de de­parte, cel mai slab arbitru de centru. El a avut nu mai putin de 17 gre­seli grave, doar in campionatul trecut, la care se adauga erorile mari de la finala Cupei, Steaua – Di­na­mo, 2-1. Li­sta FIFA a fost trimisa cu o sap­ta­ma­na inaintea arestarii lui Avram.

×
Subiecte în articol: arest vasile avram ţebea dna