x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Burleanu își începe al treilea mandat cu un nou călcat în străchini

Burleanu își începe al treilea mandat cu un nou călcat în străchini

de Adi Munteanu    |    18 Mai 2022   •   07:35
Burleanu își începe al treilea mandat cu un nou călcat în străchini

După ce a fost huiduit pe Stadionul Steaua la meciul amical cu Grecia, președintele FRF riscă să fie contestat și în Giulești. Excluderea Rapidului din play-off-ul pentru cupele europene nu va rămâne fără urmări din partea suporterilor giuleșteni.

Răzvan Burleanu face ce face și își pune din nou suporterii în cap. Dacă la amicalul cu Grecia a fost contestat pe stadionul din Ghencea de galeria Stelei pentru că CSA nu este lăsată să promoveze în Liga 1, acum a venit rândul suporterilor giuleșteni să-l conteste în finala Cupei României, pentru că președintele FRF se opune ca Rapid să joace play-off-ul pentru cupele europene în caz că Sepsi va cuceri mâine al doilea trofeu al fotbalului nostru. 

Cum s-a ajuns aici? Conducerea federației nu a stabilit un regulament clar și nu a prevăzut rezolvări pentru situația care a apărut în urma ultimelor rezultate din play-out-ul Ligii 1. 

Lipsa licenței UEFA bate un trofeu?

Rapid s-a clasat la final pe locul 3 din play-out, după Botoșani și Sepsi, iar în cazul în care Sepsi va câștiga Cupa României, giuleștenii ar trebui să ocupe locul lăsat liber de echipa din Sf. Gheorghe, însă regulamentul FRF nu prevede așa ceva și, conform actualelor înscrisuri, FC Botoșani va juca direct cu Universitatea Craiova barajul pentru Europa Conference League. Totuși, anul trecut a existat o situație similară. Echipa clasată pe locul 2 în play-out, UTA, nu avea licență să joace în cupele europene pentru că nu se aștepta la parcursul bun, fiind proaspăt promovată și nu a depus dosar de licență. Astfel, locul arădenilor a fost luat de următoarea clasată, Viitorul Constanța. Că viitoarea echipă Farul nu a câștigat barajul nu mai are importanță. Cert este că echipa lui Hagi a înlocuit UTA în acea dispută. 

Situația din acest an nu diferă mult, însă FRF nu vrea ca Rapid să o înlocuiască pe Sepsi, dacă aceasta se va califica direct în cupele europene prin câștigarea Cupei. Astfel, Burleanu se află în cercul unor întâmplări nefericite. Finala Cupei este programată chiar pe noul stadion din Giulești și sunt așteptați mulți suporteri la acest meci care vor susține ca Rapid să joace barajul pentru Europa. Iar Burleanu va trebui să înmâneze trofeul într-un cor de huiduieli. 

Rapidiștii au luat foc

Chiar dacă Adrian Mutu a declarat că formația sa nu este pregătită în acest moment de cupe europene, vestea că Rapid nu va juca oricum barajul i-a înfuriat pe suporteri. „Este halucinant ce face acest Răzvan Burleanu! Pentru salvarea lui Dinamo a schimbat regulamentul, a distrus echipe ca Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni. În cazul lui Rapid nu mai sunt valabile regulamentele sportive. Anul trecut, cu Farul, care era pe tot pe locul 3 în play-out, s-a aplicat altfel criteriul sportiv. O regulă, două decizii?”, a scris un suporter rapidist.

Răzvan Burleanu și Edward Iordănescu vor trebui să se reorienteze pentru alte stadioane în perspectiva meciurilor echipei reprezentative din Liga Națiunilor. Arenele din Giulești și Ghencea au devenit ostile.

Sincer, eu nu insist să participăm în cupele europene. Prefer să le dau jucătorilor o vacanță mai lungă și să începem bine pregătirea de vară ca să pregătim sezonul viitor. Ce să facem anul ăsta în cupele europene? Să ne facem de râs? Dacă jucăm cum am făcut-o cu Mioveni, sigur ne vom face de râs. 

Adrian Mutu, antrenor Rapid

×