x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF: Fanii oaspeţilor trebuie să primească cel puţin 5% din bilete

FRF: Fanii oaspeţilor trebuie să primească cel puţin 5% din bilete

11 Mai 2011   •   13:28
FRF: Fanii oaspeţilor trebuie să primească cel puţin 5% din bilete
Sursa foto: /Intact Images
164793-20110505153342016.jpg

Federaţia Română de Fotbal a anunţat azi că grupările gazdă sunt obligate, conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadioanelor, să pună la dispoziţia suporterilor echipei oaspete cel puţin cinci la sută din capacitatea totală a arenei, în caz contrar cluburile riscând sancţiuni.

"În conformitate cu prevederile art. 16 din Regulamentul UEFA privind infrastructura stadioanelor şi ale art. 59.4, lit. G din ROAF, completat cu Decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 10.11.2010, clubul gazdă este obligat să pună la dispoziţie suporterilor echipei oaspete cel putin 5% din capacitatea totală a stadionului, într-un sector destinat exclusiv acestora, delimitat prin garduri şi protejat de forţele de ordine. Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează conform prevederilor art. 83.7, din Regulamentului Disciplinar", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

Potrivit articolului 83.7 din Regulamentul Disciplinar, "încălcarea altor dispoziţii ale ROAF privind organizarea în condiţii regulamentare a jocului, se sancţionează cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri".

Precizările FRF vin după ce clubul Steaua a refuzat să pună la dispoziţia suporterilor echipei Rapid bilete pentru partida directă din etapa a 31-a a Ligii 1. De asemenea, la partida Astra - FC Vaslui, din etapa a 32-a, suporterilor grupării oaspete le-a fost interzis accesul în stadionul din Ploieşti.

×
Subiecte în articol: suporteri bilete liga 1 frf fotbal intern