x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Găman şi Bărboianu, declaraţi liberi de contract

Găman şi Bărboianu, declaraţi liberi de contract

17 Feb 2011   •   14:12
Găman şi Bărboianu, declaraţi liberi de contract
Sursa foto: /Intact Images

Jucătorii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au fost declaraţi liberi de contract în litigiul cu Universitatea Craiova de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a anunţat preşedintele CSL, Valentin Cocean.

"Conform acordurilor de încetare a raporturilor de muncă prezentate, Găman şi Bărboianu au fost declaraţi liberi. Este o decizie corectă din punctul nostru de vedere, hotărârea a fost votată în unanimitate de membrii Comisiei. Clubul Universitatea Craiova are drept la recurs în termen de cinci zile de la comunicarea oficială", a afirmat Cocean.

Soluţiile în cele două cazuri, conform site-ului oficial al LPF, sunt următoarele:

"Bărboianu Ştefan Nicolae vs. FC U Craiova - încetare raporturi contractuale – Respinge ca nefondate excepţia lipsei de interes şi a inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată. Respinge ca nefondata cererea reconvenţională. Admite cererea de chemare în judecată şi constată încetate, la 17.02.2011, raporturile juridice între părti izvorâte din contractul Nr.1457/09.09.2010, înregistrat la LPF sub nr.1724 din 10.09.2010. Cu recurs în cinci zile de la comuniare.

Găman Marius Valerică vs. FC U Craiova - încetare raporturi contractuale - Respinge ca nefondate excepţia lipsei de interes şi a inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată. Respinge ca nefondată cererea reconvenţională. Admite cererea de chemare în judecată şi constată încetate, la 17.02.2011, raporturile juridice între părţi izvorâte din contractul nr.1117/05.07.2010, înregistrat la LPF sub nr.1556/12.08.2010. Cu recurs în cinci zile de la comunicare", se menţionează în comunicatul postat pe site-ul LPF.

 

Găman şi Bărboianu au părăsit, la mijlocul lunii ianuarie, cantonamentul Universităţii Craiova de la Govora, cerând să fie declaraţi jucători liberi pe baza unor dezlegări în alb pe care patronul Adrian Mititelu i le-a dat fostului manager al oltenilor, Victor Piţurcă.

Luni, după Adunarea Generală a LPF, Mititelu a anticipat decizia CSL, ameninţând că va cere drept daune sediul LPF dacă cei doi jucători vor fi declaraţi jucători liberi.

"Actele mele sunt beton şi le va fi greu să facă o escrocherie dintr-asta, calificată. Dar e clar că vor să ascundă falsul de la ligă. Pentru că persoana care a dat numărul de intrare la ligă a acelor acte e aceeaşi persoană care a scris şi contractul. Numai că cei din comisie au refuzat expertiza grafologică şi mi-au închis calea să demonstrez că e un fals. Ei s-ar putea să ia o decizie în defavoarea noastră şi vom trăi o situaţie fioarte interesantă, pentru că noi vom veni cu o decizie de la Parchet, care va spune că actele sunt false. Şi atunci să vedem cum vor răspunde ei când jucătorii ăştia poate vor fi liberi de contract printr-o potlogărie. Şi atunci voi veni şi voi lua sediul ligii în compensaţie. Pe cuvânt! O să-l execut", a declara Mititelu luni.

×