x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gică Popescu: “Dacă este o schimbare la vârful FRF, să fie o schimbare peste tot”

Gică Popescu: “Dacă este o schimbare la vârful FRF, să fie o schimbare peste tot”

de Mihai Igirosanu    |    05 Noi 2013   •   17:07
Gică Popescu: “Dacă este o schimbare la vârful FRF, să fie o schimbare peste tot”
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images
În ciuda susţinerii exprimate de Dumitru Dragomir, fostul căpitan al echipei naţionale, Gică Popescu vrea un alt preşedinte la LPF
Cameleonul care rezistă de ani buni în fruntea fotbalului profesionist din România şi-a văzut oarecum date peste cap strategiile. Surprinzător pentru preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, omul pe care a declarat că îl va susţine la alegerile pentru preşedinţia FRF, fostul căpitan al echipei naţionale, Gică Popescu nu s-a lăsat impresionat de “periaj”. Imediat, cel poreclit “Corleone” în anii de domnie la Ligă a schimbat macazul, începând să-l atace pe Popescu. Deocamdată, pe un ton destul de calm, dar în stilu-i caracteristic, graţie căruia i-a determinat pe patronii sau preşedinţii din fotbalul românesc să-l aleagă mereu în fruntea LPF. Pe 14 noiembrie, cu o zi înaintea turului din barajul cu Grecia pentru calificarea la CM 2014, Dragomir va candida pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea Ligii. “Staţi liniştiţi, indiferent de opţiunile unui club sau două, oricum voi avea cele mai multe voturi!”, a pronosticat, liniştit, actualul preşedinte. 

“Dacă nu eşti cu dânsul, atunci eşti contra lui”
Omul care a purtat banderola de căpitan la echipe celebre ale Europei, precum FC Barcelona, PSV Eindhoven sau Galatasaray Istanbul şi-a exprimat deschis despre Dragomir şI despre schimbările pe care şI le doreşte. “Eu am spus că dacă este o schimbare la vârful Federaţiei, să fie o schimbare peste tot, însă nu decid eu acest lucru. Sunt 18 preşedinţi de club care decid. Foarte bine dacă dânşii decid să-i acorde în continuare încredere dânsului. Dacă nu eşti cu dânsul, atunci înseamnă automat că eşti contra lui. Eşti cel mai slab, cel mai prost, cel mai nepotrivit. Nu sunt fals şi spun ceea ce cred. Am să-i spun şi în faţă dacă e nevoie, cu riscul de a-l supăra”, a declarat Popescu. A anticipat corect. Aproape imediat, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Ligii, Dragomir şi-a schimbat discursul vizavi de fostul mare internaţional: “L-am simţit aproape, că este amicul meu şi-l susţineam şi pentru că este prieten cu Giovanni Becali. Pentru Giovanni l-am susţinut şi pe Mircea Sandu, dar acum am văzut că Gică Popescu vrea schimbarea mea. Îl apreciez pentru că a fost un mare sportiv, dar doar atât. El n-a rezistat şase luni la UEFA. Succes, dar n-am să mai vorbesc cu el”.

Nu acceptă doar trei mandate
Aşa cum era de aşteptat, încă preşedintele LPF, Dumitru Dragomir a mai declarat ieri că nu este de acord cu propunerea contracandidatului său la alegerile din 14 noiembrie, Gino Iorgulescu, ca şeful Ligii să poată ocupa această funcţie doar trei mandate. “Nu sunt de acord cu trei mandate. Dacă FIFA nu e de acord, dacă UEFA nu e de acord, să fim noi? Dacă englezii nu sunt de acord, dacă nemţii nu sunt de acord, noi suntem mai catolici decât domnul Papa? Domnul Blatter, după încă un mandat, se retrage”. A urmat apoi o întreagă campanie electorală, bazată însă pe laude de sine şI nimic concret: “Eu nu cred că sunt blazat. Eu cred că sunt blazat că nu am stat în cârje prin restaurante şi poate de asta sunt blazat. Eu sunt căsătorit cu munca, sunt în relaţii proaste cu băutura şi aş putea să fiu blazat din punctul ăsta de vedere. Din punct de vedere al managementului, e greu să mă întreacă cineva la această oră. Am capacitate, sunt mai verde decât mulţi la minte şi la toate, am învăţat bine meseria asta, ştiu bine să conduc oamenii. Aici e o muncă titanică de ani de zile, în toată lumea umbli. Ce merge şi ce e bun în ţara asta nu trebuie schimbat. Nu dai porumbelul din mână pe cioara de pe gard. Patronii mei nu sunt fraieri”, şi-a încheiat Dragomir “campania electorală”.

×
Subiecte în articol: frf lpf Gica Popescu dumitru dragomir