x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gigi Becali a pierdut marca STEAUA. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este DEFINITIVĂ

Gigi Becali a pierdut marca STEAUA. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este DEFINITIVĂ

de Mihai Igirosanu    |    04 Dec 2014   •   08:37
Gigi Becali a pierdut marca STEAUA. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este DEFINITIVĂ
Sursa foto: fanatik.ro

O decizie dată miercuri de Înalta Curte de Casaţie şI Justiţie este pe care să provoace un veritabil seism la cel mai înalt nivel în fotbalul românesc. ÎCCJ a anulat marca Steaua Bucureşti, înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, astfel că sigla şI palmaresul celui mai galonat club de fotbal din România au revenit în posesia Ministerului Apărării Naţionale. Decizia este irevocabilă şi inatacabilă, iar, practic, în acest moment, Steaua nu-şi mai poate folosi cele mai de preţ bunuri. Efectele deciziei nu pot fi deocamdată decât anticipate, dar cea mai probabilă variantă este demararea unor negocieri dure între Minister şI actuala conducere a grupării din bulevardul Ghencea. Interesant este că judecătoarea de care se leagă decizia de miercuri a ÎCCJ este Livia Stanciu, nimeni alta decât cea care l-a condamnat la închisoare cu executare pe patronul Stelei, Gigi Becali, în mai 2013, în celebrul dosar al schimburilor de terenuri. Acum, magistrata i-a mai aplicat o lovitură dură latifundiarului din Pipera, care, în cel mai bun caz, l-ar mai putea deposeda de o importantă sumă de bani.

Versiunea logică a lui Dragomir
Majoritatea oamenilor din fotbal anticipează că, în ciuda versiunilor legate de apariţia unei echipe a Ministerului, cele două părţi care s-au judecat pentru sigla şI palmaresul Stelei se vor aşeza în curând la masa negocierilor. Din câte se pare, MApN nu are forţa de a susţine o echipă de un asemenea calibru şI cu cheltuieli foarte mari, iar decizia ÎCCJ nu poate aduce decât un important beneficiu financiar pentru minister. Cu alte cuvinte, MApN ar urma să primească o sumă de bani destul de mare de la patronul FC Steaua, Gigi Becali, în schimbul păstrării valoroasei mărcii. “Se judecă de multă vreme. Problema e că Gigi nu a vrut să plătească atât cât i-au cerut ăia. În 2004 nu au revendicat cei de la clubul sportiv, dar acum o revendică. El i-a deranjat atunci pe generalul Zisu, pe miniştrii care au fost atunci, iar aceia s-au ţinut de el. MApN cred că îşi face echipă şi va juca în judeţ şi urmăresc să vândă sigla cu un milion sau două. Acum că e Steaua mea sau Steaua ta, palmares, lumea vine să îl vadă pe Sânmărtean, pe Chipciu, pe Prepeliţă. Băi, fraţilor, e altceva, mânca-v-aş pălăriile voastre. Lumea vrea să vadă jucătorii, nu sigla Steaua. Lumea trebuie să înţeleagă că Gigi e şantajat acum şi că nu are bani să plătească. E exagerată treaba asta, pentru că Becali a plătit foarte multă chirie la stadionul acela pe care nu l-au făcut ei. A băgat bani mulţi în el, nu au făcut nimic cei de la MApN. Nu cred că au dreptate, dar în ţara asta mai e dreptate? E o hotărâre definitivă şi irevocabilă şi nimeni nu o poate întoarce, doar să cumpere din nou denumirea”, a declarat, ieri, Dragomir.

Hagi: “Nu-mi imaginez Steaua altfel!”
Unul dintre foştii fotbalişti emblematici ai Stelei şI Regele neîncoronat al fotbalului românesc, Gheorghe Hagi n-avea cum să nu comenteze “bomba” lansată miercuri de Înalta Curte. “Nu, nu-mi imaginez Steaua altfel. Nu văd Steaua fără culorile roşu şI albastru. «Steaua e o comoară, arată bine», asta i-am spus lui Gigi Becali în 2002. Cred că cele două părţi se vor aşeza la masă şi vor găsi un numitor comun, pentru că este vorba despre un club care a făcut enorm pentru România. Gigi a făcut foarte bine Stelei, a ţinut-o la nivelul cel mai înalt şi a dus-o în Europa. Cred că este un conducător şi un patron foarte bun. Nu e bine pentru noi. Toate aceste complicaţii nu fac bine fotbalului românesc. Eu cred că se vor pune la masă şi, aşa cum a zis Duckadam, se vor pune de acord”. Aşa cum era de aşteptat, clubul Steaua a oferit un răspuns prin intermediul site-ul său oficial, steauafc.com, iar spre seară se aştepta o reacţie pe aceiaşi platformă din partea patronului întemniţat, Gigi Becali. “Pentru a evita orice speculaţie, de orice natură, având în vedere opiniile deja exprimate în mass-media cu privire la «Echipa lui Becali nu mai poate folosi numele Steaua», în urma discuţiei cu domnul George Becali, acesta a transmis că trebuie făcute toate demersurile necesare pentru a se pune în aplicare întocmai hotărârea dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”. Asta ar putea însemna că Steaua îşi va schimba în curând emblema, dar deocamdată este vorba doar despre o simplă supoziţie. În schimb, oficialii liderului din Liga 1 încearcă să-i liniştească pe fani: “În aceeaşi măsură, îi asigurăm pe suporteri şi pe iubitorii de fotbal că echipa noastră îşi va continua parcursul în competiţiile interne şi internaţionale”. Deocamdată, nicio reacţie oficială din partea Ministerului Apărării Naţionale, care, probabil, aşteaptă conturarea exactă a intenţiilor conducerii actuale a clubului Steaua. Totuşi, cea mai probabilă continuare este startul unor runde de negocieri între cele două părţi.

PALMARES STEAUA
Cupa Campionilor Europeni (1986)
Supercupa Europei (1987)
25 de titluri de campioană a României
21 de Cupe ale României
6 Supercupe ale României


×