x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Grupă cu Franţa la tineret

Grupă cu Franţa la tineret

03 Feb 2011   •   13:46
Grupă cu Franţa la tineret
Sursa foto: /Intact Images

Echipa naţională de tineret şi-a aflat joi adversarii din grupa de calificare pentru CE 2013, care va avea loc în Israel. România a fost cap de serie la tragerea la sorţi desfăşurată în Elveţia, la Nyon, alături de Anglia, Spania, Olanda, Italia, Suedia, Cehia, Rusia, Serbia şi Germania. Din păcate, tricolorii au fost extraşi în grupa 9, alături de una dintre cele mai va­loroase reprezentative din urna a doua, Franţa. Celelalte rivale din grupă sunt Slovacia, Letonia şi Kazahstan. Câştigătoarele din fiecare grupă şi cele mai bune patru echipe de pe locul 2 vor merge la baraj, iar cele şapte echipe care se vor impune după o dublă manşă vor merge la turneul final. Ţara-gazdă, Israel, este calificată din oficiu. Meciurile vor începe în luna martie, UEFA rezer­vând datele de 25 şi 29 martie pentru prima etapă. „Am nimerit într-o grupă grea. Şi ghinionul nu este reprezentat doar de faptul că suntem în aceeaşi grupă cu Franţa, ci şi de faptul că vom fi obligaţi să jucăm în Kazahstan. Sunt peste 3.000 de kilometri până acolo şi în plus există şi o diferenţă de cinci ore faţă de fusul nostru orar. Dar asta este, aşa am picat, aşa vom juca”, a declarat, după tragerea la sorţi, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. „Nu se poate vorbi acum despre şansele de calificare, prefer să nu o fac. E o grupă dificilă, pentru că vom întâlni şi Slovacia şi Letonia, două echipe care vor pune de asemenea probleme”, a completat fostul internaţional. În campania trecută, pentru CE 2011, România a ratat calificarea la baraj, după 1-2 în deplasare şi 0-0 la Botoşani, împotriva Angliei.

Cele 10 grupe au următoarea componenţă:

Grupa 1: Germania, Belarus, Grecia, Bosnia-Herţegovina, Cipru, San Marino

Grupa 2: Suedia, Ucraina, Finlanda, Slovenia, Lituania, Malta

Grupa 3: Cehia, Ţara Galilor, Armenia, Muntenegru, Andorra

Grupa 4: Serbia, Danemarca, Irlanda de Nord, Macedonia, Insulele Feroe

Grupa 5: Spania, Elveţia, Croaţia, Georgia, Estonia

Grupa 6: Rusia, Portugalia, Moldova, Polonia, Albania

Grupa 7: Italia, Turcia, Ungaria, Irlanda, Liechtenstein

Grupa 8: Anglia, Belgia, Islanda, Norvegia, Azerbaijan

Grupa 9: România, Franţa, Slovacia, Letonia, Kazahstan

Grupa 10: Olanda, Austria, Scoţia, Bulgaria, Luxemburg

Pentru jocurile de baraj se vor califica cele 10 câştigătoare ale grupelor şi cele mai bune patru reprezentative care vor încheia preliminariile pe locurile secunde. Învingătoarele celor şapte duble manşe se vor alătura Israelului, gazda turneului final.

Datele rezervate jocurilor de calificare sunt următoarele:

În 2011: 25 şi 29 martie, 3 şi 7 iunie, 2 şi 6 septembrie, 7 şi 11 octombrie, 11 şi 15 noiembrie

În 2012: 1 şi 5 iunie, 8 şi 12 iunie, 7/8 şi 10 septembrie

Jocurile de baraj: 12 şi 16 octombrie.

Ediţia din 2011 a Campionatului European de tineret va avea loc în Danemarca, unde România nu este calificată. În Grupa A vor juca Danemarca, Elveţia, Belarus şi Islanda, iar în Grupa B au fost repartizate Ucraina, Cehia, Spania şi Anglia.
×