x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Hănescu s-a făcut de râs

Hănescu s-a făcut de râs

de Vlad Ionescu    |    28 Iun 2010   •   00:00
Hănescu s-a făcut de râs
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Românul a abandonat în turul trei la Wimbledon, după ce a înjurat şi a scuipat publicul, fiind amendat cu 15.000 de $



Cunoscut drept un tip foarte calm, Victor Hănescu a fost protagonistul unor scene incredibile pentru un turneu de talia Wimbledonului, care s-au petrecut chiar pe terenul 18, acolo unde Isner şi Mahut jucaseră cel mai lung meci din istorie.

El a abandonat în întâlnirea cu Daniel Brands, la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0, pentru german, în urma unui conflict cu publicul.

După ce a ratat patru mingi de meci în setul trei şi sâcâit de dureri la picior, românul a încercat să tragă de timp, pentru a forţa amânarea meciului, ceea ce i-a enervat pe spectatori, care au început să-l şicaneze.

Imaginile tv l-au surprins pe "Hane" foarte nervos, înjurând şi scuipând spre contestatari. În game-ul trei al setului decisiv, el a greşit intenţionat patru servicii, apoi s-a îndreptat spre arbitru, căruia i-a întins mâna, fără ca acesta să-i întoarcă gestul, l-a salutat pe Brands şi a părăsit arena.

Ulterior, Victor a regretat cele întâmplate: "Vreau să cer scuze tuturor. Câţiva oameni m-au insultat şi în setul cinci mi-am pierdut controlul. Nu ar fi trebuit să reacţionez aşa, însă sunt om şi fac greşeli".

Gestul său nu a rămas nesancţionat, el fiind amendat cu 15.000 de dolari, pentru "comportament nesportiv şi lipsă de combati­vitate". Se poate spune că românul a scăpat ieftin, deoarece s-a vorbit iniţial despre o amendă de 31.250 de lire sterline, egală cu câştigul obţinut până atunci, dar şi despre interdicţia de a participa la viitoarea ediţie a Wimbledonului.

Serena Williams, care în 2009 a fost amendată cu 82.500 de dolari după ce a înjurat un arbitru la US Open, a fost indulgentă cu Hănescu: "Uneori îţi pierzi calmul. Am experienţă în privinţa asta".

×
Subiecte în articol: tenis hanescu wimbledon scandal