x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Luptele decisive ale românilor

Luptele decisive ale românilor

de Mihai Igirosanu    |    19 Oct 2011   •   21:00
Luptele decisive ale românilor

Dupa o prima etapa promitatoare si o a doua in care turatia a scazut, cele trei echipe romanesti vor disputa in aceasta seara meciuri aproape decisive in grupele Europa League. Steaua si Rapid se afla in fata primelor episoade ale dublelor contra adversarelor directe pentru ocuparea locurilor 2 in grupe. Pe de alta parte, vasluienii vor merge in Portugalia, pentru confruntarea cu marea favorita a grupei, Sporting Lisabona. La Haifa, de la ora 20:00, Steaua va infrunta echipa ultimului deceniu din Israel, dar care nu traverseaza nici ea o perioada prea fericita in campionatul intern. Totusi, Maccabi are trei puncte in grupa J, Steaua doar doua, iar un eventual esec al ros-albastrilor pe stadionul Kiryat Eliezer reduce drastic sansele de calificare in primavara europeana.

'Este principala noastra contracandidata la locul doi. O echipa buna, o echipa ofensiva care nu sta foarte mult pe ganduri si ataca cu toate liniile. Avem nevoie de goluri pentru a ne califica. Eu cred ca Steaua are valoare si chiar daca nu am castigat in aceasta grupa, cel putin in meciul cu Schalke am demonstrat ca avem toate atu-urile sa ne calificam. Pe Maccabi Haifa o vad mai valoroasa decat AEK Larnaca, pe care nu am reusit sa o batem. Avem de muncit pentru a ne califica', a declarat directorul sportiv al Stelei, Narcis Raducan. De la ora 22:05, pe Arena Nationala, Rapid are meci direct impotriva Legiei Varsovia, echipa care are tot trei puncte in clasamentul grupei dominata de PSV Eindhoven.

'Este un prim meci dur dintr-o dubla ce poate fi considerata a calificarii. Cu doua succese in aceste doua jocuri am putea obtine mult mai repede calificarea, fara sa mai stam la ultimele doua confruntari. Avem o incredere mare, datorata faptului ca suntem intr-un moment bun, ca am jucat in fata celor de la Slask, o echipa de top din Polonia. Avem o determinare foarte mare si o convingere ca putem sa ne indeplinim obiectivul. Vom avea in fata o echipa care joaca mult mai bine, o echipa care a obtinut calificarile in deplasare. Este o echipa mult mai compacta cand joaca afara, se agata de orice si are o mentalitate buna, cu jucatori de lupta care nu renunta niciodata. Vor incerca sa ne surprinda pe contraatac cand au mingea', a prefatat meciul antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu.

Tehnicianul giulestenilor a subliniat si dife­rentele dintre Legia Varsovia si fosta adversara a echipei sale, din play-off, Slask Wroclaw: 'Legia este o echipa cu traditie mai mare decat Slask, are o forta in spate data si de suporterii din tribune. Reprezinta o echipa bine organizata pe faza defensiva. Poate le lipsesc jucatorii de viteza pe care ii au cei de la Slask, insa au o experienta mai mare. Nu e o diferenta foarte mare ca joc, ca atitudine, insa au aceasta experienta data si de ultimele rezultate din cupele europene impotriva unor echipe bune'. In fine, la Lisabona, FC Vaslui are o misiune foarte grea impotriva celor de la Sporting, echipa care a acumulat punctaj maxim in grupa.

'Meciul cu Sporting Lisabona va fi de cinci ori mai greu decat cel cu Steaua. Sper sa jucam altceva fata de ceea ce am facut duminica seara, in campionat. Spre deosebire de acel meci, va reintra in echipa Pavlovici, care va face ordine in zona centrala. Echipa se invarte in jurul lui. Jucatorii isi doresc sa faca doua partide foarte bune cu Sporting pentru a ne putea gandi pe mai departe in Europa League. Pentru asta, avem nevoie de agresivitate in joc, ceea ce ne-a lipsit in meciul cu Steaua', a declarat antrenorul Vasluiului, Viorel Hizo.

×