x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ne iau peste picior: "Vrem România pe ultimul loc după acest meci!"

Ne iau peste picior: "Vrem România pe ultimul loc după acest meci!"

29 Mar 2011   •   11:37
Ne iau peste picior: "Vrem România pe ultimul loc după acest meci!"
Sursa foto: /AFP

Selecţionerul Luxemburgului, Luc Holtz, a declarat, luni seară, într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ, că speră ca prestaţia jucătorilor săi să fie una "la înălţime" la meciul cu România, din grupa D de calificare la Euro 2012.

"Acum, românii au doar un punct în plus faţă de noi în clasament. Dar se ştie de foarte mulţi ani că România semnifică o naţiune fotbalistică aparte, cu reuşite importante în istoria echipei naţionale. Trebuie să fim atenţi pentru ca astfel de scoruri astronomice să nu mai apară, în cazul nostru. Ne-am pregătit bine şi sperăm că vom dovedi asta pe teren. Doar să nu ne fie teamă de naţionala României, astfel încât prestaţia noastră să fie una la înălţime", a declarat Luc Holtz.

Selecţionerul Holtz era convins că naţionala Franţei va câştiga grupa D a preliminariilor Euro 2012: "Cât despre soarta locului 2 în această grupă, nicio altă formaţie nu trebuie să spună că a pierdut orice şansă de calificare. Sigur, pentru echipa României, şansele sunt foarte mici la acest moment, însă vor fi multe meciuri echilibrate pe viitor".

Antrenorul oaspeţilor se aşteaptă ca naţionala României să joace pentru a-şi recăpăta încrederea în propriile forţe. "Încredere şi determinare aştept şi eu de la jucătorii mei. Vreau ca în plan fizic şi mental să fim peste echipa României pentru a obţine ceea ce ne-am propus", a încheiat selecţionerul Luc Holtz.

Căpitanul echipei Luxemburgului, Rene Peters, a afirmat că Adrian Mutu va fi un pericol maxim pentru formaţia sa: "Toţi sunt profesionişti, cu multe calităţi fotbalistice. Dar Mutu poate fi decisiv. Am jucat de patru ori contra lui şi va fi, la fel ca în trecut, un pericol maxim pentru noi. Dar printr-o apărare compactă a noastră, care să închidă spaţiile spre poartă ale adversarilor, atacul românilor nu-şi poate desfăşura jocul. Ne dorim şi sperăm ca după meciul acesta cu România, noi să urcăm în clasament, iar gazdele să rămână în postura de ultimă clasată a grupei", a afirmat Rene Peters.

Meciul România - Luxemburg, din grupa D de calificare la Euro 2012, se dispută, marţi, de la ora 20:45, la Piatra Neamţ.

×