x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ofensivă şi frig contra lui Twente

Ofensivă şi frig contra lui Twente

de Dragos Stoica    |    15 Feb 2012   •   21:00
Ofensivă şi frig contra lui Twente

'Vom incerca sa construim si sa ne impunem stilul in fata olandezilor. Cand vin 50.000 de oameni in tribune nu poti pasa la portar, ca te faci de rusine.' Asa a sunat ieri declaratia lui Ilie Stan, antrenorul Stelei pre­fatand meciul din aceasta seara pe ideea interpretarii unei partituri ofensive de catre elevii sai. Dupa toate pro­babilitatile, 'ros-albastrii' vor evolua intr-un sistem 4-4-2, cu Tatu si Nikolici titulari in avanposturi.

In aparare, Brandan va evolua in banda stanga in locul lui Latovlevici, indisponibil, deoarece nou-venitul Parvulescu nu a fost trecut pe lista UEFA, in timp ce linia de mijloc va fi lipsita de Bourceanu, suspendat. Semne de intrebare mai planeaza doar asupra celui care va face cuplu in centrul apararii cu Chiriches, care este batut in cuie in prima garnitura desi a fost transferat de la Pandurii chiar in aceasta iarna. Cel mai pro­babil, partenerul acestuia va fi bulgarul Iliev, mai ales ca brazilianul Geraldo nu mai ste vazut cu ochi buni de conducerea Stelei, care inten­tio­neaza sa renunte la serviciile sale din vara din cauza salariulu mare.

Gazon acceptabil dupa conditii extreme
Cel putin ieri, la orele pranzului, gazonul de pe Arena Nationala se prezenta in conditii destul de bune. Organizatorii au luat decizia ca suprafata de joc sa fie protejata cu folia speciala pana cu doua ore ina­in­te ca cei de la Twente sa efectueze antrenamentul oficial, programat aseara. 'Eu zic ca in momentul de fata arata destul de bine. Nu exista nici un fel de risc de amanare. Cei de la UEFA ne-au spus clar ca tot programul s-ar da peste cap. Si Rubin Kazan a jucat marti pe minus nu stiu cate grade, asa ca nu se pune problema amanarii meciului. E bine ca am reusit in ultimele zile sa avem un teren cat de cat bun pentru jocul oficial.

Cel de la Mogosoaia a fost deszapezit astazi de detinuti si suporterii nostri, care au fost acolo sa ne ajute', a mai spus ieri Ilie Stan. Cum instalatia de incalzire a terenului a functionat aproape la capacitate maxima in ultimele saptamani pentru ca iarba sa nu degere, este posibil ca administratorii sa o lase ceva mai moale astazi, ca terenul sa nu prezinte risc de a se rupe.

Chiriches ii face marcaj lui De Jong
Cel putin pe hartie, principalul pericol al lui Twente pare atacantul Luuk de Jong, care in prezent este nimeni altul decat golgeterul la zi al campionatului olandez, cu 17 goluri reusite in 20 de meciuri. Desi de abia a venit la Steaua, Vlad Chi­ri­ches este cel care il va lua in primire pe varful batav, romanul dand ieri senzatia ca este destul de sigur pe el. 'Nu doar De Jong este periculos, au mai multi jucatori capabili sa surprinda, dar o sa incerc sa-i fac un marcaj cat mai strans. Depinde mult insa si cum va evolua jocul, dinamica meciului in general', a spus ieri Chiriches.

Acesta a fost incurajat imediat de Ilie Stan: 'L-ai blocat tu pe Benzema, la nivel de meci oficial al echipelor nationale, asa ca te vei descurca sI cu De Jong!'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern