x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Pandurii, ca şi retrogradată

Pandurii, ca şi retrogradată

de Mihai Igirosanu    |    27 Feb 2011   •   17:19
Pandurii, ca şi retrogradată
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Liga 1 ar putea consemna marţi o nouă premieră tristă. Dacă nu va apărea o răsturnare spectaculoasă de situaţie, Pandurii Târgu Jiu va fi prima echipă retrogradată din cauza datoriilor.

Gorjenii nu au fost programaţi pentru meciul de vinerea trecută, de pe teren propriu, cu Oţelul Galaţi, liderul Ligii 1 obţinând deja victoria cu 3-0 "la masa verde". Dacă nu vor plăti până mâine, Pandurii nu vor fi programaţi nici pentru partida din etapa a 20-a, contra lui Dinamo, iar această a doua neprogramare va atrage, conform regulamentului, retrogradarea.

Preşedintele clubului gorjean, Marin Condescu a declarat deja că nu are de gând să plătească cei 400.000 de euro celor de la Dinamo în contul transferului lui Ilie Iordache. "Noi aveam deja o decizie favorabilă din partea Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF, dar LPF nu a mai vrut să ne repună procesul pe rol şi de atunci ne-au ameninţat cu neprogramarea. Nu vom plăti nici până marţi, asta este. Vom fi retrogradaţi, iar nouă ne va rămâne doar să aşteptăm decizia TAS. Jucătorul Ilie Iordache nu a fost declarat liber de nici o comisie. Dinamo a prevăzut în contract că noi trebuie să le plătim 1 milion de euro dacă jucătorul Ilie Iordache va pleca de la Pandurii liber de contract din vina noastră. Noi le-am achitat cei 500.000 de euro pentru jucător, instanţe diverse au decis că noi avem dreptate, iar la ligă au dat dreptate clubului Dinamo. Noi ne-am dus la TAS, am plătit 25.000 de franci elveţieni, Dinamo la fel, iar LPF nu a plătit partea ei, de aceea procesul nu a mai fost pus pe rol".

×