x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Pandurii lui Piţurcă

Pandurii lui Piţurcă

de Mihai Igirosanu    |    07 Noi 2011   •   21:00
Pandurii lui Piţurcă

Cu ocazia meciului amical impotriva Belgiei, programat vineri seara, de la ora 21:45, pe Stadionul Maurice Dufrasne din Liege, selectionerul Victor Piturca pare sa fi dat startul reconstructiei echipei nationale. Schimbarea garniturii este, pe undeva, confirmata si de lipsa din lot a numelor grele dintre 'stranieri', Adrian Mutu, Ciprian Marica, Gabriel Tamas si Cristian Sapunaru, dar si de ignorarea celui mai in voga atacant de la aceasta ora din Liga 1, dinamovistul Marius Niculae, sau a mijlocasului numarul 1, Lucian Sanmartean, de la FC Vaslui.

Piturca a dezvaluit ieri cateva dintre argumentele recentei selectii: 'Am cautat sa aduc jucatori tineri, pe care sa-i vad la acest nivel. Vreau sa vad la lucru jucatori noi, care probabil se vor regasi in echipa care va incepe meciul. Speram sa avem doua amicale acum, la inceputul anului viitor unul cu Uruguay. Mi-am propus ca la echipa reprezentativa sa vina doar cei care joaca cel putin doua meciuri in luna premergatoare jocului nationalei. Si Rat ar fi fost in aceasta situatie daca nu juca in ulti­mul meci al Sahtiorului. Pe Tatarusanu am vrut sa-l ajut sa revina cat mai repede'.

Altfel, FRF a comunicat ieri, oficial, ca meciul amical impotriva Greciei, programat pe 15 noiembrie, nu se va disputa. 'Am facut demersuri pentru Tara Galilor si Irlanda de Nord, dar acestea au refuzat. N-am primit raspuns de la Slovacia si Liechtenstein. Dar mai mult ca sigur ca vom juca un singur meci. Problema cu Grecia a fost locul de des­fa­su­rare. Federatia germana nu si-a dat acordul, pentru ca au avut probleme cu propriii suporteri si intr-o alta tara nu vrea Grecia', a declarat pentru DolceSport presedintele Federatiei, Mircea Sandu.

Lotul pentru Belgia
Iata lotul convocat de Victor Piturca pentru partida de vineri, de la Liege: Tatarusanu (Steaua), Lung jr (Astra), Balgradean (Di­namo) – portari; Luchin (Dinamo), Chiriches, Pleasca (ambii de la Pandurii), D. Goian (Glasgow Rangers), Gaman (Astra), Papp (FC Vaslui), St. Radu (Lazio), Rat (Sahtior) – fundasi; Torje (Udinese), Varga (Kuban Krasnodar), Pintilii (Pandurii), I. Neagu (Ote­lul), Cocis (FC Rostov), Bourceanu, Cr. Tanase (ambii Steaua), C. Lazar (PAOK Salonic) – mijlocasi; D. Niculae (Nancy), Chipciu (FC Brasov), Mazilu (Arsenal Kiev), B. Stancu (Orduspor) – atacanti. Belgia va aborda partida amicala contra Romaniei cu toate vedetele.

×
Subiecte în articol: echipa nationala fotbal intern