x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Pandurii plăteşte şi joacă meciul cu Dinamo

Pandurii plăteşte şi joacă meciul cu Dinamo

02 Mar 2011   •   21:07
Pandurii plăteşte şi joacă meciul cu Dinamo
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

154496-intact-images-gazeta-sporturilor-alex-nicodim-20100809105336017.jpgLiga 1 continuă în formulă completă, după ce Pandurii Târgu Jiu şi Dinamo au ajuns în cele din urmă la un acord în ceea ce priveşte datoria de 400.000 de euro pe care gorjenii o aveau faţă de gruparea din Ştefan cel Mare în ca­zul jucătorului Ilie Iordache. În si­tuaţia în care nu s-ar fi stins acest li­tigiu până la sfârşitul zilei de marţi, Pandurii nu ar fi fost programată la par­tida cu Dinamo, de vineri, de la ora 20:30, la Bucureşti, în etapa a 20-a a Ligii 1. Aceasta ar fi fost a doua ne­programare a formaţiei gorjene, după cea din meciul cu Oţelul, din runda a 19-a, şi ar fi atras după sine retro­gra­da­rea Pandurilor.

Pandurii şi-a rezolvat problema în ceasul al 12-lea. "Marţi, la ora 23:57, s-a rezolvat, am făcut un nou acord cu Dinamo şi l-am înregistrat la LPF. Deci vom juca meciul cu Di­namo conform programului. Vestea a fost primită cu bucurie de an­tre­norul Petre Grigoraş şi de jucători. Era mare păcat să jucăm", a declarat pre­şe­dintele executiv al echipei pa­tronate de sindicatele miniere, Eugen Pârvulescu. Acesta a explicat totodată şi în ce constă înţelegerea cu Dinamo: "S-au schimbat toate dis­cu­ţiile, cum se spune la fotbal, în mi­nu­tul 90. S-a semnat un nou acord şi urmează ca noi să achităm restanţa că­tre Dinamo, dar fără să cuprindem în acest acord şi transferului jucătorului Vlad Chiricheş. Noi am conside­rat că valoarea lui Chiricheş este mult mai mare decât ce ne oferea clubul Dinamo. Chiricheş este jucătorul echipei Pandurii şi din vară". La casele de pariuri, Dinamo este privită ca mare favorită. De exemplu, la PublicBet, un succes al “câinilor” este cotat cu 1,35, în timp ce victoria gorjenilor are cota de 8,8, iar un rezultat de egalitate are 4,3. În ceea ce priveşte partida cu Oţe­lul, pierdută de Pandurii la "masa ver­de", scor 0-3, Pârvulescu este sceptic în privinţa faptului că aceasta ar pu­tea fi reprogramată: "Sunt şanse foarte mici ca meciul cu Oţelul să se mai joace. Noi am înaintat un memoriu la TAS în acest sens, să vedem ce vor decide cei de-acolo. Procesul va dura oricum foarte mult. Ceea ce contează acum este că putem să jucăm restul meciurilor din campionat".

Dinamo aştepta ieri banii
În vreme ce oficialii lui Pandurii consideră litigiul încheiat, clubul Dinamo aştepta ieri în conturi suma datorată de gorjeni. "Termenul de plată era 1 martie 2011, ora 00:00, dar întrucât ne-am înţeles târziu, când băncile erau închise, am fost de acord ca su­ma să fie plătită a doua zi. Dacă în ore­le următoare nu se întâmplă acest lucru, meciul Dinamo – Pandurii nu se va juca", au spus "roş-albii" pentru gsp.ro. "În actele trimise la LPF se scrie clar că litigiul cu Dinamo a fost stins. Nu este precizată o oră sau o dată pâ­nă la care noi trebuie să plă­tim datoria. Meciul se joacă sigur. Nu mai avem nici o emoţie", au ripostat gorjenii, prin vocea preşedintelui exe­cu­tiv al clubului, Eugen Pârvulescu .

×