x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă: "Prelungirile contractelor lui Găman şi Bărboianu sunt nule!"

Piţurcă: "Prelungirile contractelor lui Găman şi Bărboianu sunt nule!"

18 Feb 2011   •   10:17
Piţurcă: "Prelungirile contractelor lui Găman şi Bărboianu sunt nule!"
Sursa foto: /Intact Images

Fostul manager general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, joi, că actele de prelungire cu cinci ani a contractelor jucătorilor Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, pe care patronul grupării oltene, Adrian Mitittelu, le-a prezentat miercuri, sunt lovite de nulitate.

"Mititelu umblă cu lucruri necurate. În luna decembrie, el a chemat jucătorii la el şi i-a pus să semneze că sunt de acord să nu-şi primească drepturile salariale până-n martie şi în acelaşi timp i-a pus să semneze în alb noi contracte. Acele contrace sunt lovite de nulitate. Şi ar fi trebuit să fie semnate şi de mine. Dar jucătorii nu au stat cu mâinile în sân. Aceste documente au fost undeva notificate cu data când au fost ele semnate, deci n-au nicio valoare. Liga a fost obligată să le primească, dar acest lucru nu are nicio importanţă. Contractele nu o să fie valabile. Au fost completate fără semnătura lui Mititelu, fără date, în alb. Eu am aflat de la avocatul lor şi el mi-a spus că jucătorii şi-au luat măsuri", a spus Piţurcă la GSP TV.

Comentând ameninţările lui Mititelu că se va adresa justiţiei pentru a-şi obţine dreptatea în cazul jucătorilor Găman şi Bărboianu, Piţurcă a afirmat: "El vrea ca totul să se facă în civil pentru că el nu mai face parte din lumea fotbalului. Dar nici în civil nu mai are vreo şansă. El nu mai rezistă până în vară. Că vine luna martie acum şi trebuie să plătească salarii, trebuie să plătească la fisc, trebuie să plătească salariul meu, trebuie să plătească multe".

Clubul Universitatea Craiova a publicat, miercuri, pe site-ul oficial, fotocopii ale contractelor jucătorilor Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, valabile din 1 iulie 2011 până în 30 mai 2016 şi vizate de LPF. Aceste acte au data înregistrării la club 17 ianuarie şi la LPF 24 ianuarie.

Jucătorii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au fost declaraţi liberi de contract în litigiul cu Universitatea Craiova, joi, de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Mititelu susţine că fotbaliştii vor fi liberi de contract doar patru luni, până intră în vigoare prelungirile contractelor semnate de cei doi în ianuarie.

Găman şi Bărboianu au fugit în data de 19 ianuarie din cantonamentul formaţiei Universitatea Craiova de la Govora şi au cerut Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF să îi declare jucători liberi de contract, în baza unor dezlegări în alb, pe care patronul Adrian Mititelu i le-a dat fostului tehnician Victor Piţurcă. Finanţatorul clubului Universitatea Craiova a declarat că cei doi jucători au fost "furaţi" de Victor Piţurcă.

Mititelu se află în conflict cu Piţurcă, pe care l-a demis, la începutul acestui an, de la echipă, în urma unor neînţelegeri financiare. Patronul Universităţii i-a oferit, anul trecut, lui Piţurcă trei dezlegări în alb, drept garanţii că va asigura banii necesari la echipă.

×