x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Românii, pe cai mari: Lazio – Vaslui 2-2, Hapoel Tel Aviv – Rapid 0-1, Steaua - Shalke 0-0

Românii, pe cai mari: Lazio – Vaslui 2-2, Hapoel Tel Aviv – Rapid 0-1, Steaua - Shalke 0-0

14 Sep 2011   •   21:00
Românii, pe cai mari: Lazio – Vaslui 2-2, Hapoel Tel Aviv – Rapid 0-1, Steaua - Shalke 0-0

Remiza sperantei
In fata unei echipe, Schalke, venite la Cluj cu toate vedetele pe care antrenorul Ralf Ragnick le are la dispozitie, Steaua a obtinut maximum posibil si incepe sa spere concret la calificarea in primavara europeana. Ronny Levy si-a asezat aproape perfect jucatorii, anihiland ofensiva germanilor, cu Raul, Huntelaar si Ma­rica, sustinuti din spate de Farfan si Holtby. Singurul moment in care Steaua s-a clatinat a aparut in repriza secunda, cand olandezul Huntelaar a zguduit bara transversala dupa o centrare perfecta a peruanului Farfan. In rest, linia defensiva, sustinuta de la mijloc, de inchizatorii Bour­ceanu, Prepelita si Brandan, si-a tinut adversarul la distanta. pacat de momentele penibile traite de teles­pectatorii ProTV.

In minutul 12, transmisiunea postului, preluata si in Germania, de Sky, a cazut timp de noua minute, motiv pentru comentatorii nemti sa ne ironizeze, in pauza. 'Speram sa avem parte de fotbal in partea secunda, dar mai ales de curent electric', au zis acestia, amuzandu-se copios. 'Am obtinut un punct la primul meci, eu spun ca e un start bun. Sa nu uitam ca am intalnit-o pe Schalke, echipa care a jucat in semifinalele ultimei editii de Liga Campionilor, iar la noi, in Liga 1, ar castiga titlul fara probleme', a spus, dupa meci, mijlocasul Alexandru Bourceanu.

'Se putea scoate ma mult, poate la o faza fixa, dar cele doua echipe au stat foarte bine pe teren. Un meci tacticizat. Mergem sa castigam in Cipru', a spus si atacantul Mihai Costea. In celalalt meci al grupei, la Haifa, Maccabi a invins cu 1-0 pe cipriotii de la AEK Larnaca.

'Suntem multumiti'
Dupa meci, managerul general al Stelei, Mihai Stoica a declarat: 'As fi ipocrit sa nu fiu multumit dupa o remiza cu Schalke. Suntem mul­tumiti si suntem in grafic. Mai ales cand ma gandesc ce atacanti am avut in fata. Ii felicit pe baieti pentru disciplina si pentru determi­na­re. Practic, Schalke a avut doar o singura ocazie, prin Huntelaar sI acest lucru este meritoriu. Daca la Rapid ma asteptam sa nu piarda, este extraordinar rezultatul obti­nut de Vaslui la Roma. Ma bucur foarte mult, pentru ca trei echipe romanesti n-au pierdut in prima etapa, mai ales ca Steaua si Vaslui au intalnit formatii de calibru'.

• Mihai Igirosanu

Vaslui, aproape sa scrie istorie pe Olimpico
Condusa la pauza, 0-1, SC Vaslui a revenit senzational in fata celor de la Lazio, pe Olimpico, dupa o repriza secunda halucinanta. Inspirati de executiile brazilianului Wesley, moldovenii au intors rezultatul si in minutul 63 conduceau cu 2-1 si aveau un om in plus, dupa eliminarea lui Zauri. Totusi, trupa lui Hizo a cedat pe final, iar Lazio, cu o echipa in care si-au facut loc multe rezerve, a egalat, prin Sculli (’71). 'Cred ca a fost un joc bun, ne-am ridicat la nivelul lui Lazio. Au fost momente cand echipa a avut posesie buna, am ajuns la poarta adversa si ne-am creat multe ocazii', a declarat, dupa meci, antrenorul Viorel Hizo. In celalalt meci al grupei D, Sportin Lisabona s-a impus pe terenul elvetienilor de la FC Zürich, scor 2-0.

• Mihai Igirosanu

Rapid, triumf in Tara Sfanta
Dupa un meci in care a portarul Dani Coman a facut adevarate minuni, Ra­pid a debutat fericit in grupa C a Eu­ropa League, invingand pe terenul is­raelienilor de la Hapoel Tel Aviv. Go­lul de trei puncte pentru giules­te­nii lui Razvan Lucescu a fost adus de golgeterul Herea, printr-o lovitu­ra de cap exacta din interiorul ca­reului. In culmea fericirii, dupa meci, patronul George Copos a elogiat pe toata lumea: 'Am facut un joc foarte frumos si am fost organizati foarte bine. Hapoel este o echipa foarte buna, care a jucat in Liga Campionilor anul trecut. Dani Coman cred ca a avut un meci foarte bun. A avut trei sau patru interventii extraordinare'. In celalalt meci al grupei, la Eindhoven, PSV a invins cu 1-0 pe Legia Varsovia, prin golul marcat in prima repriza de belgianul Mertens.

• Mihai Igirosanu

×
Subiecte în articol: rapid europa league fc vaslui