x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern S-a reunit şi Vasluiul: Moldovenii au interzis la transferuri!.

S-a reunit şi Vasluiul: Moldovenii au interzis la transferuri!.

21 Iun 2011   •   07:38
S-a reunit şi Vasluiul: Moldovenii au interzis la transferuri!.

Echipa FC Vaslui s-a reunit, luni seara, pe terenul de antrenament al bazei sportive de la Stadionul Municipal, singurele noutati din lot fiind Hugo Luz si Petar Jovanovic, in conditiile in care echipa moldava are blocate transferurile.

Formatia antrenata de Viorel Hizo are blocate transferurile pana in iarna din cauza litigiului pierdut cu fostul jucator Marko Ljubinkovic, Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS) mentinand decizia FIFA in acest caz.

Finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, considera ca vinovata de situatia blocarii transferurilor la echipa moldava este FRF deoarece nu are comisii paritare de rezolvare a litigiilor. "Comisiile de la FRF nu sunt paritare si, in consecimta, a ramas in vigoare sanctiunea disciplinara dictata impotriva noastra de FIFA. Veti vedea ca vor fi foarte multe echipe din Romania care vor avea probleme daca nu se pun odata la punct aceste comisii, care acum nu sunt recunoscute. Nu comentez haosul de la Federatie, ci haosul creat cu aceste comisii, Vasluiul fiind direct afectat. Au aplicat aceasta sanctiune total nedrept, iar acum ne tin in continuare blocate transferurile. Era previzibila decizia TAS. N-am niciun fel de amestec in treaba asta cu TAS. Interesant este ca Ljubinkovic trebuie sa ne plateasca 510.000 de euro, iar noi trebuie sa-i platim 480.000 de euro. Intr-un fel, am iesit pe plus din treaba asta", a declarat Adrian Porumboiu.

La reunirea de luni seara au fost prezenti urmatorii jucatori: Cerniauskas si Puia (portari), Milanov, Canu, Richard si Balace (fundasi), Stefoi, Gheorghiu, R. Costin, Zmeu, Pavlovici, Milisavljevici, Gerlem, Gladstone si L. Sanmartean (mijlocasi), Wesley, Temwanjera, R. Neagu, Buhaescu, Balaur si Adailton (atacanti).

La stadion si-au mai facut aparitia fundasul Hugo Luz, despre care se spunea in iarna ca i-a incetat contractul cu FC Vaslui, si mijlocasul Petar Jovanovic, care a avut probleme in obtinerea cartii verzi.

"Nu s-a intrerupt nici un moment contractul cu Hugo Luz. Este jucatorul Vasluiului si a fost aici tot timpul. A avut o problema medicala si trebuia sa si-o rezolve. De altfel, noi am si platit-o", a mai declarat Porumboiu.

In ceea ce-l priveste pe Jovanovic, antrenorul Hizo sustine ca a incercat sa-l foloseasca la echipa inca din iarna, insa a avut probleme cu cartea verde: "Acum nu mai are probleme cu aceasta carte verde. Ne putem baza si pe el in noul sezon".

De la reunirea lotului au lipsit nemotivat Dusan Kuciak si Pavol Farkas, despre care insa finantatorul echipei moldave sustine ca sunt in continuare jucatorii Vasluiului, cei doi luandu-si in plus cateva zile de vacanta.

De asemenea, nu si-au facut inca aparitia la club dupa vacanta de vara David Rivas si Alejandro Campano, jucatori cu care conducerea lui FC Vaslui poarta negocieri in vederea prelungirii contractului. Nici Paul Papp, Yerro Bello si Christian Pouga nu au fost prezenti la reunirea lotului, acestia fiind insa invoiti de conducerea clubului. Ei se vor alatura echipei direct in cantonamentul de la Poiana Brasov, programat pentru perioada 22-26 iunie.

"Suntem printre ultimele echipe care am reluat pregatirile, insa nu este un impediment acest lucru. Avem timp sa ne pregatim cat mai bine pentru noul sezon. Jucatorii sunt bine, chiar daca unii au pus ceva pe ei, dar nu mai mult de un kilogram. Cu siguranta, la antrenamentele care vor urma, au timp sa scape de surplusul de greutate", a spus Viorel Hizo.

Dupa cantonamentul de la Brasov, formatia antrenata de Viorel Hizo va reveni la Vaslui, urmand ca in perioada 1-15 iulie sa mearga in cel de-al doilea stagiu de pregatire, in Austria, unde FC Vaslui va disputa cinci partide amicale.

×
Subiecte în articol: fc vaslui fotbal intern