x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Săndoi: "Voiam să evităm Franţa şi tocmai cu ea am picat"

Săndoi: "Voiam să evităm Franţa şi tocmai cu ea am picat"

03 Feb 2011   •   18:47
Săndoi: "Voiam să evităm Franţa şi tocmai cu ea am picat"
Sursa foto: /Intact Images
149868-0-133735-20101011113928032.jpgSelecţionerul echipei de tineret a României, Emil Săndoi, a făcut în această seară primele declaraţii după tragerea la sorţi a grupelor de calificare la Campionatul European din 2013.

"Nu sunt eu foarte norocos la tragerile la sorţi. N-am fost niciodată. Dacă la play-off-ul din toamna trecută am dorit să evităm Anglia, până la urmă am disputat barajul tocmai în compania englezilor. La fel şi astăzi, deşi declarasem zilele trecute că ar fi bine să evităm din grupa a doua valorică echipa Franţei, tocmai naţionala franceză ne-a ieşit în cale", a declarat tehnicianul pentru site-ul FRF.

Săndoi crede că şanse la calificare au România, Franţa şi Slovacia: "Dacă ne uităm şi la ceilalţi adversari din grupă, vreau să menţionez că Slovacia a avut un parcurs foarte bun în precedentele preliminarii, terminând pe locul doi în grupa respectivă, înaintea Serbiei şi Norvegiei. Şi Letonia este de luat în seamă foarte serios, în timp ce Kazahstanul e clar o echipă incomodă. Aş concluziona că este o grupă echilibrată, în care, totuşi, probabil că trei echipe se vor lupta pentru primul loc şi pentru calificarea la baraj, în speţă echipa noastră, Franţa şi Slovacia".

Turneul final al Campionatului European "Under 21", ediţia 2011-2013, se va desfăşura în Israel, echipa ţării gazdă fiind calificată din oficiu. Celelalte 52 de echipe naţionale de tineret din Europa au fost repartizate în 10 grupe preliminare, două de câte 6 echipe şi opt de câte 5 formaţii.

Se califică la play-off câştigătoarele celor 10 grupe şi 4 dintre echipele clasate pe locul 2, cu cel mai bun punctaj. Cele 7 învingătoare ale jocurilor de baraj merg la turneul final din 2013, alături de Israel, ţara gazdă.

×