x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sandu: "Preferam să întrerupem colaborarea cu Răzvan"

Sandu: "Preferam să întrerupem colaborarea cu Răzvan"

07 Apr 2011   •   14:31
Sandu: "Preferam să întrerupem colaborarea cu Răzvan"
Sursa foto: /Intact Images
160156-20110317125139002.jpgDeşi Comitetul Executiv l-a reconfirmat în funcţie pe Răzvan Lucescu, şeful FRF, Mircea Sandu, nu are încredere că actualul selecţioner poate califica echipa naţională la CE din 2012 şi spune că personal ar fi vrut să se rezilieze contractul cu tehnicianul. Totuşi, Sandu precizează că deocamdată nu a contactat alţi antrenori pentru preluarea primei reprezentative şi anunţă că următorul obiectiv al naţionalei va fi calificarea la europenele de peste patru ani.

"Eu am făcut o analiză pe care am prezentat-o Adunării CEx, iar câteva dintre idei vi le voi spune. În primăvara lui 2009 Piţurcă a fost schimbat din cauza rezultatelor slabe din preliminariile pentru CM. De aceea a fost angajat pe un mandat de doi ani Răzvan Lucescu, având ca obiectiv calificarea la Europenele din 2012. Linia de meciuri jucate, fie ele amicale sau oficiale, este total defavorabilă. Ca să facem o comparaţie, Piţurcă a avut un număr aproape egal de meciuri, 22, dar a obţinut 16 victorii, 3 egaluri şi doar 3 înfrângeri, cu golaveraj 40-12", a spus Mircea Sandu în conferinţa de presă de după şedinţa Comitetului Executiv.

"Lipsa de rezultate este clară. Au fost selectaţi 66 de jucători în mandatul lui Lucescu, în vreme ce Piţurcă a folosit doar 54. Ce-mi rezultă mie din cele două documente? La Răzvan în echipă doar Raţ şi Marica au rămas de la meciul cu Lituania din 2009. Mai mult, doar 6 jucători au evoluat în peste 10 jocuri la echipa naţionala în mandatul lui Lucescu! Pe timpul lui Piţurcă, naţionala avea o componenţă pe care o ştiam aproape pe dinafară, la fel ca echipele din 94 sau 98. Răzvan trebuie să construiască un prim 7, prim 8, pentru ca apoi să întregească primul 11 în funcţie de situaţia de la momentul respectiv. Nu avem contacte cu alţi antrenori, nu sunt foarte multe soluţii la ora actuală", a continuat Sandu.

"Am primit 13 goluri din faze fixe, ceea ce mi se pare extraordinar de mult, iar aici este sarcina colectivului tehnic. Poate că titularizarea unor jucători s-a făcut pe principii greşite şi nu văd nici un fel de perspectivă pentru această echipă. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să încetăm relaţiile de muncă cu Răzvan Lucescu, însă orice antrenor avem la echipa naţională, nu trebuie să mai mergem cu obiective nerealiste. Avem 3-4 ani la dispoziţie să ne calificăm la CE din 2016. Acesta este noul obiectiv al reprezentativei, să ştim în toamna lui 2015 că suntem calificaţi", a mai spus Mircea Sandu.

×