x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sandu: Toate cele şase echipe retrogradate să stea în joc de glezne

Sandu: Toate cele şase echipe retrogradate să stea în joc de glezne

25 Iun 2013   •   23:21
Sandu: Toate cele şase echipe retrogradate să stea în joc de glezne

Preşedintele FRF Mircea Sandu, a declarat, marţi seară, că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor, informează mediafax,ro.

Întrebat dacă Rapid mai are şanse să evolueze în prima ligă în sezonul viitor, Sandu a precizat ca un comitet de lucru format din angajaţi ai LPF si FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe.

"După ultimul Comitet Executiv absolut toate cluburile din Liga I, atât cele care din punct de vedere sportive nu au îndeplinit criteriile cât şi cele care nu au îndeplinit condiţiile de licenţiere trebuie să fie pregătite. Pentru că nu ştiu ce se va intampla în Comitetul Executiv din 5 sau 6 iulie. Aşa cum am anunţat, astăzi s-a întrunit pentru prima dată un comitet de lucru condus de cei doi secretari generali, de la federaţie şi liga, cu juriştii. Eu vreau să vină în Comitetul Executiv cu propuneri viabile, pe criterii, pe argumente, pe eventuale interpretări ale legislaţiei din România sau din alte ţări. Eu sper că decizia Comitetului Executiv să fie una echilibrată, în litera, dar şi în spiritul legii sportive şi să acopere toate nevoile care vor fi conatatate şi care să aducă în final linişte. Avem nevoie de linişte. Toate cele şase echipe trebuie să fie în joc de glezne. Dacă se votează 18 echipe şi Cluj obţine la TAS o decizie favorabilă mai rămâne un singur loc, care trebuie văzut pe ce criterii şi argumente poate fi atribuit şi cine beneficiază de acest loc. Nu e uşor. Eu am avut un punct de vedere, pe care l-am exprimat. Sper că lucrurile să se adune uşor", a declarat Sandu.

El speră ca în viitor să se restrângă numărul de echipe în Liga I. "Sper că persoanele care vor veni la anul să analizeze mai bine şi să restrângă numărul de echipe în Liga I, pentru că în Liga a II-a a început acest proces. Dacă s-ar ajunge la un nivel de 12 echipe foarte valoroase, cât timp lucrurile s-ar aşeza din punct de vedere economic ar fi foarte bine. Sper cei care vor urma la conducerea federaţiei să aibă mai multă putere de convingere şi fiecare club de liga I să aibă proipria academie cu buget separat", a declarat Sandu.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, militează pentru o primă ligă cu 16 sau 17 echipe, câte rămân după procesul de licenţiere, în timp ce preşedintele LPF, Dumitru Dragomir doreşte 18 echipe în primul eşalon, ca în sezonul trecut, pentru a nu fi afectat contractul cu deţinătorii drepturilor TV. 

×
Subiecte în articol: mircea sandu rapid liga i