x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Scenariul lui Adrian Mititelu

Scenariul lui Adrian Mititelu

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    13 Ian 2011   •   21:53
Scenariul lui Adrian Mititelu
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

146426-intact-imagesgazeta-sporturilorgabriela-arsenie20110113134957013.jpgNebunia de la Craiova iscată de suspendarea lui Victor Piţurcă din func­ţia de manager general are şi un alt substrat.

Dacă pe unii i-a surprins faptul că Adrian Mititelu a început să-l atace zilnic pe fostul selecţioner de la terminarea primei părţi a campionatului încoace, alţii dau ca sigură informaţia că totul face parte dintr-o strategie bine pusă la punct. Încă din noiembrie, Mititelu a realizat că nu va putea aduce în club cei 5 mili­oa­ne de euro pe care se angajase prin contract. În această situaţie, Universităţii îi va fi imposibil să-şi plătească datoriile catre bugetul de stat şi să ia licenţa pentru sezonul viitor, ceea ce echivalează cu re­tro­gra­darea auto­ma­tă în Liga a II-a. Pentru a nu fi arătat cu degetul de suporteri pentru picajul inevitabil în eşalonul secund, Mititelu a provocat scandalul cu Piţurcă, urmărind ca acesta să-şi depună memoriu la LPF şi apoi să poată fi acuzat că din cauza sa a fost retrogradată echipa.

Un alt motiv pentru care Piţurcă a intrat în diz­gra­ţia lui Mititelu a fost simpatia de care tehnicianul s-a bucurat din mo­men­tul când a revenit în Bănie. Nebăgat în seamă de suporteri, Mi­ti­telu a început să răbufnească foarte curând, nici măcar stadionul plin la fiecare partidă neputând să-l facă să treacă peste orgoliile perso­nale.

Paradoxal, patronul Craiovei este primul partizan al ideii prin care „Ştiinţa” s-o ia de la capăt de jos. Ce realizează astfel? Scapă de jucătorii cu salarii mari, pe care îi poate vinde spunând apoi că a facut-o ca să sal­ve­ze existenţa clubului, aduce doar tineri fără cotă, cu costuri minime, iar presiunea suporterilor dispare din jurul său. „Stăm acolo 2-3 ani, până trece criza, iar apoi revenim în Liga 1 şi o să vadă lumea cine e Mititelu”, s-ar fi confesat acesta câtorva apro­piaţi. Şi aşa rămâne unicul stă­pân al clubului, acesta fiind lucrul cel mai important, din perspectiva sa.

 

„Vineri vin la reunire cu 5.000 de suporteri”
Victor Piţurcă s-a aflat miercuri noapte la televiziunea locală 3TV, unde a încercat să desluşească din nou motivele rupturii cu Adrian Mi­ti­te­lu. Pa­tro­nul n-a putut sta departe de emisiunea cu pricina şi a intervenit telefonic, cei doi contrându-se preţ de o oră şi jumătate. „După ce am pierdut vreo două meciuri, Mititelu a încercat prima dată să monteze vestiarul împotriva mea. L-a chemat pe Prepeliţă şi l-a întrebat că de ce i-am luat banderola. Eu ştiu că, înainte de a veni eu la Craiova, Mititelu făcea echipa în birou cu Vlad Roşca dar cu mine n-a încercat, că ştia că nu-i merge. El tratează ju­că­torii ca pe sclavii săi, cred că mulţi o să ple­ce după acest moment. Prin ce a făcut miercuri, Mititelu a dezonorat clu­bul. Dar îl anunţ că echipa asta nu e a lui, ci a ora­şu­lui. Vineri mă voi pre­zenta la reunire cu 5.000 de suporteri în spate”, a spus Piţi. Mi­titelu a replicat: „Jucătorilor le e frică de tine şi de antrenamentele pe care le faci. Silviu Lung a fost deprimat pentru că l-ai scos din echipă şi a trebuit să vorbesc eu cu el ca să-l încurajez”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern