x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua: Transfer de la cap, fără cap

Steaua: Transfer de la cap, fără cap

de Mihai Igirosanu    |    20 Feb 2011   •   19:31
Steaua: Transfer de la cap, fără cap
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

La fel ca majoritatea partenerelor de competiţie din Liga 1, Steaua continuă seria transferurilor lipsite de logică. Cu toate că în meciurile amicale s-a observat clar că doar Bilaşco nu este suficient pentru ofensiva stelistă, fapt semnalat în dese rânduri, direct sau indirect, de antrenorul Marius Lăcătuş, patronul i-a adus tot un fundaş central.

Patronul, nu managerul sau alt membru din condu­cerea administrativă, a perfectat transferul stoperului bulgar Valentin Iliev. Un jucător bun, declarat recent liber de contract, care a făcut un tur de campionat bun la Universitatea Craiova, dar care evoluează pe singurul post bine acoperit în Ghencea.

Mai mult, Iliev, care a semnat deja contractul pe un an şi jumătate, va primi 250.000 de euro drept primă de instalare şi un salariu anual de 120.000 de euro.
"Este o zi foarte fericită din viaţa mea pentru că am semnat cu Steaua Bucureşti, un club foarte important în Europa, cu multă tradiţie. Mă bucur foarte mult că am ajuns aici, chiar dacă am avut foarte multe oferte, dar întâlnirea cu patronul echipei a contat foarte mult în alegerea mea. Dânsul m-a apreciat tot timpul, acest lucru m-a bucurat, iar de acum înainte voi da totul pe teren pentru a-l mulţumi pe patron, pe antrenor şi pe suporterii echipei Steaua. Voi face tot posibilul ca alături de coechipierii mei să îndeplinim obiectivele pe care echipa şi le-a propus în acest sezon", a declarat apărătorul de 30 de ani, ieri, pentru site-ul oficial al Stelei.

Motivele principale care au condus la transferul lui Iliev nu prea au nici o legătură cu strategia sau nevoile echipei. Bulgarul a fost adus, în primul rând, la recomandarea celui care a redevenit sfătuitorul din umbră al lui Gigi Becali, Victor Piţurcă. În al doilea rând, patronul Stelei a fost impresionat de faptul că bulgarul este foarte credincios.

Burdujan, primul gol pentru Steaua
Steaua a câştigat me­ciul amical disputat ieri-di­mi­neaţă împotriva celor de CS Tunari cu scorul 11-0.
Cu acest prilej, atacantul Lucian Burdujan  a marcat primul său gol pentru Steaua, celelalte goluri fiind înscrise de Bilaşco (2), Nicolae Dică (2), Surdu (2), Bonfim, Sze­kely, Onofras şi Răduţ.
Marius Lăcătuş a început cu următoarea formulă: Tătăruşanu – Bonfim, Geraldo, Galamaz, Brandan – Ricardo, Marinescu, Nicoliţă, Szekely – N. Dică, Bilaşco. Au mai jucat: Lungu, Stanca, Baciu, Martinovici, Gardoş, Emeghara, Bur­dujan, Răduţ, Bicfalvi, Onofraş şi Surdu.

La începutul acestei săptămâni, conducerea Steaua speră să rezolve, până la urmă, şi transferul măcar unui atacant. Cele două variante vizate sunt brazilianul Maicon Oliveira (22 de ani), coleg la echipa ucraineană Volyn Luţk cu ex-steliştii Rică Neaga şi Sorin Paraschiv, dar şi iranianul Karim Ansarifard (20 de ani), de la Saipa, locul 12 în prima ligă persană.

×