x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua – Twente 0-1. Un jucător de doar 19 ani a răpus o mare parte din visele Stelei

Steaua – Twente 0-1. Un jucător de doar 19 ani a răpus o mare parte din visele Stelei

de Mihai Igirosanu    |    16 Feb 2012   •   21:00
Steaua – Twente 0-1. Un jucător de doar 19 ani a răpus o mare parte din visele Stelei

De joi seara, numele unui pustan liberian de doar 19 ani, Ola John intra pe o lista interminabila a "ucigasilor" viselor trambitate tamp de personajele dubioase din fotbalul romanesc.

O scurta completare: in momentul tragerii la sorti, patronul Becali pocea numele adversarului, "nu ne impiedicam noi de Tuentas!". Revenind la realitate, singura echipa din Liga 1 ajunsa si ea cu mult noroc in primavara europana a parut speriata de prezenta in 16-imile Europa League.

Nici suflul cald venit dinspre cei peste 50.000 de spectatori n-a fost suficient pentru ca Stelei sa i se transmita tupeul care apartine doar echipelor din lumea buna a fotbalului european. Cele cateva ocazii aparute intamplator la poarta olandezilor au fost finalizate defectuos, in timp ce Twente a raspuns cu un joc relaxat, prudent, pigmentat doar de super-executia lui Ola John de la inceputul reprizei secunde.

Desi este inca prematur, avand in vedere ca mai urmeaza sI returul, concluzia este cea veche. Echipele romanesti nu au ce cauta nici macar la acest nivel secundar al competitiilor europene. Cand englezul Mark Clattenburg a fluierat ultima oara, toate declaratiile stupide despre sansele Stelei la calificarea in finala Europa League si analizele despre atu-urile ros-albastrilor in fata celor de la Twente s-au spulberat in gerul patrunzator. Au aparut criticile absolut penibile si plictisitoare ale patronului si declaratiile gen "poate reusim in returul din Olanda".

"Asa cum a facut Ilie Stan, cu frica, nu faci nimic. Lui i-a fost frica, a vrut sa nu ia gol. Am jucat cu un singur atacant, Tatu, Nikolici nici n-a fost pe teren"
Gigi Becali, patron Steaua

"Daca reuseam sa inscriem, altul era rezultatul acestui joc. Felicit publicul extraordinar. Sper sa reusim in Olanda mai mult. Daca vom fi mai curajosi, putem intoarce rezultatul in retur"
Ilie Stan, antrenor Steaua

Paturi, prelata sI bataie
Primul meci oficial din 2012 a strans aproximativ 50.000 de oameni pe National Arena. Suporterii Stelei nu s-au speriat nici de ninsoarea care incepuse sa cada inaintea partidei sI nici de prevestita lipsa a locurilor de parcare. Echipati cu paturi sI imbracati ca pentru o expeditie in Antarctica, suporterii au creat o atmosfera frumoasa. Impresionanta coregrafia galeriei steliste, care inainte de primul fluier a proiectat cu ajutorul unor cartonase colorate, pe toata peluza, chipul fostului jucator al ros-albastrilor, Mihaita Nesu, actualmente imobilizat intr-un scaun cu rotile la Utrecht. Cu cateva ore inaintea meciului, in zona Unirii, cativa ultrasi stelisti s-au incaierat cu un grup de hooligans olandezi.

ECHIPELE
● Steaua: Tatarusanu – Dananae ('46 Martinovici), Chiriches, Geraldo, Brandan - Rusescu, Prepelita ('66 Fl. Costea), Bicfalvi, Tanase - Tatu, Nikolici ('76 M. Costea). Antrenor: Ilie Stan

● Twente: Mihailov - Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales – Fer, Brama, Janssen ('85 Bengtsson) – Chadli ('90 Plet), De Jong, John ('75 Bajrami). Antrenor: Steve McClaren

×
Subiecte în articol: steaua bucuresti