x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Suporteri reţinuţi după incidentele de la derby-ul Rapid-Steaua. Clubul giuleştean, amendat cu 60.000 de lei (VIDEO)

Suporteri reţinuţi după incidentele de la derby-ul Rapid-Steaua. Clubul giuleştean, amendat cu 60.000 de lei (VIDEO)

15 Apr 2013   •   11:46
Suporteri reţinuţi după incidentele de la derby-ul Rapid-Steaua. Clubul giuleştean, amendat cu 60.000 de lei (VIDEO)

Jandarmeria a anunţat că două persoane au fost reţinute chiar în timpul derby-ului Rapid - Steaua, disputat duminică seara. Cei doi erau suporteri ai Rapidului şi au fost printre cei care au aruncat torţe în teren. Ei au fost scoşi de pe stadion chiar în timpul meciului şi reţinuţi pentru 24 de ore, în baza unui ordin emis de procurorul aflat la stadion tocmai pentru astfel de situaţii de urgenţă.

Derby-ul Rapid - Steaua, jucat duminică seara, pe stadionul Giuleşti, a început cu cinci minute întârziere, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. De asemenea, la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jandarmeria Română a dat publicităţii imagini filmate în interiorul stadionului şi a comunicat că elementele pirotehnice au fost introduse pe stadion cu mult timp înainte de începerea meciului şi ascunse sub scaune. Tocmai din această cauză firma de pază care asigură securitatea stadionului a fost amendată cu suma de 1.000. O sancţiune mult mai drastică a primit clubul organizator, Rapid Bucureşti, care a fost amendat cu 60.000 de lei.

Meciul Rapid - Steaua, jucat duminică seara în Liga I, a fost întrerupt timp de aproape 10 minute în minutul 83, din cauza obiectelor aruncate din tribune de suporterii gazdelor. O brichetă aruncată din peluză l-a lovit în cap pe jucătorul stelist Vlad Chiricheş.

Incidente au fost şi înainte de începerea meciului, suporterii celor două formaţii bătându-se cu pietre în zona 13 Septembrie, din Bucureşti.

×