x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern TAS i-a dat câştig de cauză lui Mititelu într-un litigiu cu FRF

TAS i-a dat câştig de cauză lui Mititelu într-un litigiu cu FRF

28 Ian 2011   •   09:30
TAS i-a dat câştig de cauză lui Mititelu într-un litigiu cu FRF

148656-.jpgTribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat câştig de cauză finanţatorului clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, într-un litigiu cu Federaţia Română de Fotbal privind o sancţiune dictată împotriva oficialului oltean în anul 2008.

Clubul oltean a primit, joi, notificare de la TAS, în care se specifică că tribunalul a admis apelul formulat de Mititelu, anulând hotărârea Comisiei de disciplină a FRF, care a decis, în 2008, suspendarea pentru o perioadă de 6 luni a lui Mititelu şi amendarea acestuia cu suma de 300.000 de lei. "Nu se impune nicio sancţiune şi orice amendă plătită de Adrian Mititelu trebuie returnată. Costurile de judecată vor fi suportate de FRF şi vor fi comunicate ulterior", se arată în notificarea citată, a declarat, joi, vicepreşedintele clubului oltean, Vlad Roşca.

După meciul FC Argeş - Universitatea Craiova, disputat în octombrie 2008, Adrian Mititelu a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa arbitrului Aurelian Bogaciu şi a preşedintelui de atunci al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Pe 7 octombrie, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, s-a sesizat cu privire la aceste declaraţii, iar pe 15 octombrie Comisia de Disciplină a FRF a judacat cazul, sentinţa fiind anunţată pe 20 octombrie.

Pe 23 octombrie, Craiova a făcut recurs, care s-a judecat pe 30 octombrie, Comisia de recurs reducând sancţiunea financiară la 150.000 de lei, însă perioada de suspendare de şase luni a fost menţinută. Pe 20 noiembrie 2008, Craiova a făcut apel la TAS.

Amenda dictată împotriva lui Mititelu a fost oprită din drepturile TV la finalul sezonului 2008-2009.

"Degeaba mi se dă dreptate după 2 ani de cei de la TAS, punctele şi umilinţa îndurate atunci nu mai pot fi întoarse. Încă o dovadă că cei din comisiile fotbalului românesc s-au făcut de râs", a declarat, joi, Adrian Mititelu.

Într-un comunicat postat azi pe site-ul oficial, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că va respecta decizia TAS şi va returna penalităţile plătite de Adrian Mititelu, în situaţia în care acesta va dovedi achitarea lor.

×