x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ultima şansă de a spera la primăvară

Ultima şansă de a spera la primăvară

de Mihai Igirosanu    |    02 Noi 2011   •   21:00
Ultima şansă de a spera la primăvară

Dupa ce au esuat pe linie in precedenta joi de Europa League, nereusind nici macar sa marcheze un gol, cele trei echipe romanesti an­grenate in cea de-a doua competitie continentala se afla in fata unor meciuri care le pot decide soarta. Daca in grupa C, condusa autoritar de Sporting Lisabona, FC Vaslui se afla la egalitate de puncte cu celelalte doua echipe, Lazio si FC Zürich, Steaua (grupa J) si Rapid (grupa D) se afla in fata unor meciuri pe care daca, le vor incheia fara victorie, pierd aproape toate sansele de a merge in primavara europeana.

In situatia cea mai grea este Steaua, care are doar doua puncte, cu patru mai putine decat Maccabi Haifa, echipa pe terenul careia a pierdut, acum doua saptamani, cu un dezastruos 0-5. In aceasta seara, pe National Arena, stelistii se vor afla din nou fata in fata cu killer-ul Amasha, atacantul de origine siriana al lui Maccabi care a facut harcea-parcea defensiva 'ros-albastrilor' la Hai­fa. 'Ne asteapta un meci foarte greu. Avem ne­voie de o vic­to­rie care sa conteze si pentru vii­toa­rele jo­curi din campionat.

Cei care vor intra pe teren trebu­ie sa demonstreze ca a fost un ac­ci­dent la Haifa. Ne gandim cum sa-l blocam pe Amasha, care a mar­cat sase goluri in Europa Lea­gue si e in mare forma', a declarat antrenorul Ste­lei, Ilie Stan. La randul lor, rapidistii vor avea o seara infernala la Varsovia, fiind nevoiti sa faca fata unei atmosfere extrem ostile venita dins­pre fanaticii suporteri polonezi. Rapid are ne­voie de victorie pentru a anula infrangerea su­ferita pe National Arena in fata celor de la Legia.

In fine, la Piatra-Neamt, FC Vaslui va da piept cu Sporting Lisabona, o echipa care domina autoritar grupa D, castigand pana acum toate cele trei meciuri, ultimul fiind cel de acum doua saptamani, din Portugalia, 2-0 chiar in fata moldovenilor. Un egal nu i-ar scoate pe elevii lui Viorel Hizo din cursa, dar situatia lor ar depinde de rezultatul celuilalt meci, Zürich – Lazio.

×