x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Vitesse a renunţat la transferul lui Găman!

Vitesse a renunţat la transferul lui Găman!

01 Feb 2011   •   09:17
Vitesse a renunţat la transferul lui Găman!
Sursa foto: /Intact Images

Clubul olandez Vitesse Arnhem a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că renunţă temporar la transferul fundaşului Universităţii Craiova, Valerică Găman, până la clarificarea situaţiei contractuale a acestuia.

Iniţial, site-ul clubului olandez a scris că jucătorul oltean este aproape de un transfer la Vitesse, tranzacţia urmând a fi perfectată după ce fundaşul va efectua vizita medicală. Clubul Universitatea Craiova a precizat, luni, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că Găman nu are acordul grupării pentru a negocia cu o altă echipă, fiind sub contract cu clubul oltean până în anul 2015, şi nici nu este transferabil.

"Informăm opinia publică de faptul că am anunţat în scris clubul Vitesse Arnhem, dar şi FIFA, Federaţia Olandeză de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal cu privire la situaţia reală a jucătorului Găman Valerică, faţă de cele apărute pe site-ul oficial al clubului olandez Vitesse Arnhem. În acest moment, jucătorul Găman Valerică este netransferabil. Orice contact cu acest jucător, fară acordul nostru, al vreunui club este o încălcare gravă a regulamentelor FIFA şi sunt pasibili, atât clubul respectiv, cât şi jucătorul, de sancţiunile disciplinare prevăzute în regulamentele FIFA", se arăta pe site-ul Universităţii Craiova.

Găman, 21 de ani, a fost internaţional de tineret al României. El împreună cu coechipierul său Ştefan Bărboianu au fugit din cantonamentul Universităţii Craiova în urmă cu două săptămâni. Cei doi sunt obiectul unui litigiu între patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, şi fostul manager general al oltenilor, Victor Piţurcă.

Găman şi Bărboianu au cerut LPF să-i declare jucători liberi de contract, în baza unor dezlegări în alb, pe care Mititelu i le-a dat lui Piţurcă. Memoriile celor doi vor fi judecate, marţi, de Comsia pentru Soluţionarea Litigiilor a LPF.

×