x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Al Ahly câștigă Liga Campionilor Africii

Al Ahly câștigă Liga Campionilor Africii

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   10:45
Al Ahly câștigă Liga Campionilor Africii
Sursa foto: Hepta

Egiptenii de la Al Ahly au câștigat duminică seara Liga Campionilor Africii după ce au egalat la finalul partidei cu Wydad Casablanca din Maroc (1-1), în manșa secundă a finalei, și și-au asigurat o victorie cu 3-2 la general.

Fundașul Mohamed Abdelmoneim a reluat mingea venită dintr-un corner executat de Ali Maaloul cu 13 minute înainte de final, iar aceasta a trecut peste apărarea gazdelor și a intrat în poartă, aducând clubului din Cairo al 11-lea titlu, o performanță record.

După ce a pierdut cu 2-1 în capitala egipteană în prima manșă de duminica trecută, Wydad era pe cale să câștige în baza regulii golurilor marcate în deplasare, după ce fundașul Yahya Attiat Allah a marcat din lovitură liberă în minutul 27 pentru a aduce echipa gazdă în avantaj în fața unei mulțimi de 50.000 de spectatori prezentă pe stadionul Mohamed V din Casabalanca.

Wydad căuta să încheie un sezon remarcabil pentru fotbalul marocan, după ce echipa națională a ajuns în decembrie în semifinala Cupei Mondiale, dar clubul din Cairo și-a reafirmat statutul de echipă de top din Africa, după ce a pierdut în fața lui Wydad în finala de anul trecut.

Al Ahly a câștigat acum mai mult decât dublul numărului de titluri în cea mai importantă competiție de cluburi din Africa decât cei mai apropiați rivali ai lor. Aceasta a fost a patra finală succesivă și a șasea în ultimele șapte ediții.

Finala de duminică s-a dovedit a fi un joc tipic pentru cele două echipe, plină de tensiuni, certuri repetate cu arbitrul și câteva faulturi nesportive, în timp ce zgomotul creat de fanii lui Wydad a creat o atmosferă intimidantă.

Fumul de la efectele pirotehnice declanșate în tribune a provocat o oprire temporară la jumătatea reprizei secunde, înainte ca meciul să se reia pe fondul unei cețe verzi.

Acest sezon a marcat revenirea la o finală cu două manșe, după ce ultimele trei ediții fuseseră decise de un singur meci.

Anul trecut, Wydad învinsese Al Ahly cu 2-0 în meciul decisiv de la Casablanca.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: al ahly Liga Campionilor Africani