x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Andrei Cristea a salvat-o pe Karlsruhe de la retrogradare!

Andrei Cristea a salvat-o pe Karlsruhe de la retrogradare!

15 Mai 2011   •   16:57
Andrei Cristea a salvat-o pe Karlsruhe de la retrogradare!

Atacantul român Andrei Cristea a reuşit o "dublă" în meciul pe care echipa sa, SC Karlsruhe, l-a câştigat, duminică, pe teren propriu în ultima etapă din 2. Bundesliga în faţa formaţiei Union Berlin, scor 3-2.

Cu această victorie, Karlsruhe s-a salvat în extremis de la retrogradarea în liga a treia, terminând pe locul 15 cu 33 de puncte, la două "lungimi" de play-off-ul pentr menţinerea în eşalonul secund.

Fostul vârf de atac dinamovist, care şi-a aniversat chiar în ziua meciului ziua de naştere, a înscris 6 goluri în cele 11 partide pe care le-a disputat în tricoul echipei germane de la sosirea sa în iarnă.

Într-un sondaj realizat pe site-ul oficial al clubului, Cristea a fost votat de 65% dintre fani drept cel mai bun jucător al lui Karlsruhe în meciul cu Union.

Într-o altă partidă, Emil Jula şi-a trecut în cont al 10-lea gol al sezonului pentru Energie Cottbus, deschizând scorul în partida cu Oberhausen, scor 3-1. Jula, care din sezonul urmator va evolua pentru Duisburg, a marcat 11 goluri in toate competiţiile pentru Energie. Cu acest succes, Cottbus a încheiat campionatul pe locul 6 cu 55 de puncte.

Cel de-al treilea atacant român din 2. Bundeslig, Sergiu Radu, a terminat sezonul cu Alemannia Aachen pe locul 10 cu 48 de puncte.

Echipele de pe primele două locuri, Hertha Berlin şi Augsburg, şi-au asigurat direct prezenţa în viitorul sezon de 1. Bundesliga, iar VfL Bochum va juca baraj pentru promovare.

×