x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Andrei Cristea, cel mai eficient jucător al lui Karlsruher

Andrei Cristea, cel mai eficient jucător al lui Karlsruher

14 Mar 2011   •   17:09
Andrei Cristea, cel mai eficient jucător al lui Karlsruher

156246-155979-1011-st22-cristea-01.jpgAtacantul Andrei Cristea este pe locul patru în topul marcatorilor formaţiei Karlsruher SC, din 2.Bundesliga, cu patru goluri înscrise după numai şapte meciuri în care a evoluat în acest sezon, însă ocupă prima poziţie din punct de vedere al raportului de goluri pe minute jucate.

Transferat de la Dinamo la mijlocul lunii ianuarie, Cristea a debutat pentru noua sa echipă în 22 ianuarie, în partida din deplasare cu Alemannia Aachen (scor 4-2 pentru gazde), din etapa a XIX-a.

La a patra apriţie pentru echipa din Karlsruhe, Cristea a marcat două goluri în meciul cu Hertha Berlin, însă formaţia sa pierdut drastic acasă, scor 2-6. Apoi a înscris unicul gol al echipei în înfrângerea suferită, tot pe teren propriu, scor 1-4, cu Ingolstadt, iar vineri a urcat la "cota 4", după ce a deschis scorul în meciul Karlsruher SC - MSV Duisburg, 3-1. La această ultimă întâlnire, Cristea a fost desemnat de fanii care au votat pe site-ul oficial al echipei drept jucătorul meciului (30 la sută din peste 5.000 de voturi).

De la sosirea sa în Germania, românul, care va împlini marţi 27 de ani, a lipsit de pe teren doar într-o singură partidă, FSV Frankfurt - Karlsruher, scor 1-2. El a totalizat şapte apariţii până acum, dintre care cinci ca titular, şi a fost înlocuit în timpul meciului de trei ori, acumulând 490 de minute în 2.Bundesliga (un gol la 122 de minute).

Golgheterul formaţiei Karlsruher SC este atacantul georgian Alexander Iaşvili (33 de ani), cu şase reuşite în 24 de meciuri (un gol la 343 minute). Câte cinci goluri au marcat atacantul nigerian Macauly Chrisantus (20 de ani), în 15 partide disputate (un gol la 196 de minute), şi mijlocaşul german Timo Staffeldt (27 de ani), în 24 de întâlniri (un gol la 392 de minute), iar Cristea îi urmează pe aceştia cu patru goluri.

După 26 de etape, Karlsruher SC ocupă locul 14, cu 27 de puncte, cu două mai mult decât VfL Osnabruk, situată pe locul 16, primul retrogradabil.

×