x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Arbitrul Koulibaly, călăul americanilor, riscă excluderea de la turneul final

Arbitrul Koulibaly, călăul americanilor, riscă excluderea de la turneul final

19 Iun 2010   •   00:00
Arbitrul Koulibaly, călăul americanilor, riscă excluderea de la turneul final
Sursa foto: /Reuters

SUA este prima mare victimă a arbitrilor la acest turneu final, americanilor fiindu-le practic furată victoria în meciul cu Slovenia.

Maurice Edu a marcat în minutul 85, dar arbitrul Koman Couilibaly din Mali a anulat golul în mod eronat. Iniţial s-a crezut că a fluierat ofsaid, dar apoi s-a putut observa că asistentul rămâne cu steagul jos, astfel că singura explicaţie ar fi că a dictat fault în atac.

Vedeta americanilor, Landon Donovan, a răbufnit după joc: "L-am întrebat pe arbitru ce fault a fost şi n-a vrut sau poate n-a putut să ne explice. L-am întrebat de mai multe ori". În raportul oficial de meci aflat pe masa FIFA este scris că faultul a fost comis de marcatorul Edu, care în fotografia de mai sus n-are jucător care să-l marcheze strâns, el găsindu-se în spatele lui Radosavljevici, jucătorul sloven aflat în cădere în spatele americanului.

Mass-media n-a rămas indiferentă la această eroare, iar New York Times a scris despre "un fault fantomatic", ESPN vorbeşte despre "un fault aparent", dar nici britanicul The Guardian nu este convins de infracţiune. Potrivit sports.yahoo.com, care citează surse FIFA, arbitrul risca excluderea de la restul meciurilor Cupei Mondiale. "FIFA este determinată să menţină standardele de arbitraj la nivel inalt şi nu tolerează greşelile grave", scrie sursa citată.

Arbitrul Koman Coulibaly este cel care a oficiat la centru finala Cupei Africii pe Naţiuni din acest an, găzduită de Angola, care a fost câştigată de Egipt în faţa Ghanei, scor 1-0.

×
Subiecte în articol: cm2010