x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Argentina - Coreea de Sud 4-1: Pumele, en-fanfare în optimi

Argentina - Coreea de Sud 4-1: Pumele, en-fanfare în optimi

de Mihai Igirosanu    |    17 Iun 2010   •   00:00
Argentina - Coreea de Sud 4-1: Pumele, en-fanfare în optimi
Sursa foto: /Reuters

Gonzalo Higuain a reuşit astăzi primul hat-trick al turneului final, iar Argentina a părut descătuşată în faţa Coreei de Sud.

După o primă repriză pe care a început-o perfect, dar pe care a terminat-o gâfâind, trupa lui Diego Maradona şi-a călcat în picioare tenacele adversar într-un final dominat de şerpuirile lui Messi şi instinctul de golgeter înăscut al lui Gonzalo Higuain.

Nefericitul autogol al sud-coreenilor a fost urmat de show-ul atacantului de la Real Madrid. Higuain şi-a fructificat plasamentul perfect, apărând acolo unde era nevoie în faţa porţii asiaticilor.

Lionel Messi nu şi-a putut trece numele pe lista marcatorilor, însă a avut o prestaţie încântătoare în rolul de servant pentru Gonzalo Higuain, Carlitos Tevez sau, pe final, pentru ginerele lui Maradona, atacantul de buzunar al lui Atletico Madrid, Kun Aguero.

Tripla lui Higuain l-a ajutat pe Maradona să-şi ia, într-un fei, o revanşă în faţa antrenorului Coreei de Sud. În 1986, la Mondialul din Mexic câştigat de Argentina, Maradona a fost faultat foarte dur chiar de către omologul său actual de pe banca asiaticilor, Huh Jung Moo.

Faultul suferit de Maradona în partida cu Coreea de Sud din grupe, meci încheiat cu scorul de 3-1 pentru Argentina, a fost aproape de a opri participarea lui El Pibe d'Oro la acel turneu final.


×
Subiecte în articol: cm2010