x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Argentina - Germania 0-4: Umilinţă totală

Argentina - Germania 0-4: Umilinţă totală

03 Iul 2010   •   00:00
Argentina - Germania 0-4: Umilinţă totală
Sursa foto: /Reuters

Germania este cea de-a treia echipă calificată în semifinalele Mondialului din Africa Sud, după ce a umilit Argentina cu un neverosimil 4-0, la capătul unui joc pe care l-a dominat de la un capăt la altul. Nemţii vor întâlni în semifinale învingătoarea din "sfertul" Spania - Paraguay.

Deşi toată lumea se aştepta la un duel echilibrat, meciul de la cape Town a fost un galop de sănătate pentru echipa antrenată de Joachim Low, care merge in penultimul act al unui Campionat Mondial pentru a treia oară consecutiv.

Nazionalmannschaft a mai făcut, astfel, încă un pas spre cel de-al patrulea titlu de campioană mondială. Dacă este să ne luăm după statistică, tradiţia spune că Germania nu a aşteptat niciodată mai mult de 20 de ani pentru a cuceri trofeul la un Mondial. Iar ultima dată când nemţii au câştigat un titlu s-a întâmplat în 1990, adică în urmă cu două decenii.

Prea multe despre meci nu se pot spune. Germania s-a impus la pas în faţa unei echipe a Argentinei practic inexistentă, care a dezamăgit prin fotbalul pe care l-a arătat în acest sfert de finală.

Noul star al fotbalului german, Thomas Muller a deschis scorul în minutul 3, însă el nu va putea juca în semifinale din cauza cumulului de cartonase galbene. După pauză, Miro Klose a făcut 2-0 la o fază de contraatac de manual creată de Podolski, apoi Friedrich a finalizat un nou contraatac ucigător al nemţilor după ce Schweinsteiger - desemnat omul meciului de FIFA - a ridiculizat patru adversari, pentru ca din nou Klose să pună bomboana pe coliva argentinienilor.

×
Subiecte în articol: cm2010