x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Balonul de Aur, sechestrat de Messi. Argentinianul a câştigat trofeul pentru al treilea an consecutiv

Balonul de Aur, sechestrat de Messi. Argentinianul a câştigat trofeul pentru al treilea an consecutiv

09 Ian 2012   •   18:55
Balonul de Aur, sechestrat de Messi. Argentinianul a câştigat trofeul pentru al treilea an consecutiv

Mijlocasul argentinian al Barcelonei, Lionel Messi, a castigat, luni seara, pentru a treia oara consecutiv Balonul de Aur FIFA, trofeu decernat in cadrul unei gale desfasurate la Zurich.

Castigatorul din 2009 si 2010, Messi, care a primit 47,88 la sut[ dintre sufragii, i-a invins pe coechipierul sau de la Barcelona, Xavi Hernandez (9,23%), si pe vedeta lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo (21,60%), care a lipsit, motivat, de la evenimentul de luni, in conditiile in care trupa madrilena are marti meci in Cupa Spaniei, cu Malaga.

Astfel, Messi a egalat performanta olandezilor Johan Cruyff, castigator in 1971, 1973 si 1974, si Marco van Basten, laureat in 1988, 1989 si 1992, si a actualului presedinte al UEFA, francezul Michel Platini, cel mai bun jucator din lume in 1983, 1984 si 1985.

In varsta de 24 de ani, Leo Messi a castigat anul trecut cam tot ce se putea cu Barcelona, titlul si Supercupa in Spania, Liga Campionilor si Supercupa Europei, dar si Campionatul Mondial al cluburilor.

Premiul Puskas, acordat pentru cel mai frumos gol, a fost castigat de vedeta braziliana de la Santos, Neymar, pentru reusita dintr-un meci cu Flamengo.

Federatia Japoneza de Fotbal a primit premiul pentru fair-play, dupa ce nationala feminina a castigat Campionatul Mondial si Japonia a organizat Campionatul Mondial al cluburilor, in ciuda seismului devastator de la inceputul anului 2011.

×
Subiecte în articol: balonul aur messi