x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bănel Nicoliţă: "Că eşti rrom sau chinez, ceea ce contează este să-ţi faci bine treaba. Sunt mândru să-mi reprezint ţara"

Bănel Nicoliţă: "Că eşti rrom sau chinez, ceea ce contează este să-ţi faci bine treaba. Sunt mândru să-mi reprezint ţara"

de Istvan Deak    |    29 Mar 2012   •   07:25
Bănel Nicoliţă: "Că eşti rrom sau chinez, ceea ce contează este să-ţi faci bine treaba. Sunt mândru să-mi reprezint ţara"

Site-ul footmercato.net publica un articol dedicat jucatorului roman de fotbal Banel Nicolita, actualmente aflat la echipa franceza St. Etienne, preluand cele mai importante fragmente din interviul acordat de Banel pentru Ligue1.com. Pentru footmercato.net, Banel este "cu siguranta una dintre achizitiile cele mai tari ale sezonului estival 2011', acum jucatorul roman bucurandu-se de succes la St. Etienne. "Romanul s-a confesat pentru Ligue1.com pe tema integrarii sale in grup si apoi in Franta', explica footmercato.net, care noteaza ca Banel a acumulat pana acum "trei goluri si patru pase decisive in 17 aparitii pe teren'.

"Pentru un prim sezon in Liga 1, bilantul lui Banel Nicolita (27 de ani) este mai mult decat pozitiv. Si cand mai stii si ca n-a costat decat 700.000 de euro clubul AS Saint-Etienne, atunci este incontestabil faptul ca romanul se numara printre cele mai bune achizitii ale sezonului estival trecut', comenteaza footmercato.net.

"Mi-am urmat instinctul'
Pentru Ligue1.com, fostul star al echipei Steaua Bucuresti a explicat care au fost conditiile sosirii sale in Franta: "Simteam ca este momentul sa plec. Aveam trei oferte concrete. Doua erau din Turcia si una din Belgia, la Standard Liege. Dar le-am refuzat si am optat pentru Saint-Etienne, deoarece discutiile au fost foarte rapide si mie imi placea ce stiam despre campionatul francez. Mi-am urmat instinctul', a spus Banel, explicand ca este multumit de ceea ce a gasit in Franta.

"Este un campionat mai interesant decat altele care imi erau oferite si am vrut sa-mi incerc sansa. Saint-Etienne este un club cu o istorie importanta si cu multi suporteri, cum erau cei in fata carora jucam la Bucuresti. Atmosfera de aici este minunata si ma motiveaza', a declarat el. Multumit de toate, Nicolita declara ca s-a integrat usor la echipa franceza. "Ar fi putut fi mai delicat pentru mine, dar s-a petrecut bine. Am facut eforturi mari sa invat franceza, dar chiar in ciuda barierei limbii am gasit o echipa unica, un grup care este foarte unit. Cred ca m-am adaptat bine. Este mult mai usor pentru un jucator nou sa se exprime intr-un mediu precum acesta', a marturisit el.

"Eu sunt mandru ca sunt rrom'
Culmea, chiar si discutiile despre rromi, comunitatea din care el provine, care au animat ceva timp presa si scena politica, nu au fost suficiente pentru a schimba ceva din buna impresie. "Ca esti rrom sau chinez, ceea ce conteaza este sa-ti faci treaba bine. Eu sunt mandru ca sunt rrom si cei care ma cunosc au probabil amintiri frumoase despre mine. Sigur, comunitatea mea este aratata cu degetul, dar asa a fost intotdeauna si eu nu ma gandesc prea mult la asta. Voi fi intotdeauna mandru ca sunt rrom si mandru sa--mi reprezint tara', a mai spus el.
"Adoptat de fotbalul francez, Banel Nicolita inlatura toate barierele gratie sportului, si pana acum nimeni nu are a se plange', noteaza in incheiere cei de la footmercato.net.

×