x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Blatter: Africa poate fi mândră

Blatter: Africa poate fi mândră

09 Iul 2010   •   00:00
Blatter: Africa poate fi mândră
Sursa foto: /Reuters

Preşedintele FIFA, elveţianul Joseph Blatter, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă organizată la Johannesburg, că Africa poate fi mândră de organizarea turneului final al Cupei Mondiale. "Preşedintele federaţiei africane, Issa Hayatou, preşedintele Comitetului local de organizare, Irvin Khoza, şi directorul Danny Jordaan au făcut o treabă bună. Nu suntem încă la final, dar mă declar un preşedinte satisfăcut", a spus Blatter.

Elveţianul a ţinut să remarce spiritul de fair-play în care s-a disputat competiţia. "Felicit echipele şi pe selecţionerii lor! Statisticile arată că s-au produs puţine accidentări, iar asta este mai important decât numărul cartonaşelor galbene şi roşii. Înseamnă că jucătorii şi-au respectat adversarii", a spus şeful FIFA.

În cele 62 de meciuri disputate până acum la CM-2010 (din totalul de 64), s-au arătat 229 de cartonaşe galbene şi 16 cartonaşe roşii.

La ediţia anterioară (Germania-2006), în toate cele 64 de jocuri au fost acordate 307 cartonaşe galbene şi 28 cartonaşe roşii.

×
Subiecte în articol: cm2010