x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bölöni, ofertat de naţionala Ungariei

Bölöni, ofertat de naţionala Ungariei

13 Dec 2013   •   16:08
Bölöni, ofertat de naţionala Ungariei

După ce Ungaria a pierdut cu 8-1 pe terenul Olandei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, selecţionerul naţionalei de fotbal ungare, Sandor Egervari, şi-a depus demisia. De atunci, numele fostului antrenor al naţionalei României, Ladislau Bölöni, a fost vehiculat de presa ungară ca favorit pentru preluarea echipei.
De data aceasta a venit rândul chiar fostului antrenor al naţionalei României să mărturisească pentru Nemzeti Sport faptul că a fost ofertat de Federaţia de la Budapesta pentru a deveni selecţionerul naţionalei ungare.

Răspunsul pe care acesta l-a dat nu a fost unul favorabil, cel puţin pentru moment. “Sunt sub contract cu formaţia qatareză Al-Khor, până în vara lui 2014. În oferta Federaţiei ungare au fost şi câteva referiri la partea financiară, dar discuţia nu a ajuns până la aceste detalii, căci primul criteriu, cel al contractului cu Al-Khor, nu putea fi depăşit”, a declarat Bölöni pentru cotidianul Nemzeti Sport.

În plus, fostul tehnician al lui Standard Liege şi Sporting Lisabona nu s-a abţinut de la a critica dur fotbalul ungar. În opinia sa, dar şi a altor profesionişti cu care mărturiseşte că a discutat această situaţie, “problemele fotbalului ungar nu pot fi reduse doar la ratarea barajului într-un singur minut (egalarea României în ultimul minut al partidei de la Budapesta - n.r)”. “Nu vă supăraţi că o spun, dar fotbalul ungar nu mai este pe harta Europei din 1986”, a lovit Bölöni.

“M-am tot gândit la Ungaria şi am căutat soluţii. Totul trebuie şters şi luat de la capăt. Trebuie luate decizii care vor deranja pe mulţi din sistem. Eu am planuri. Dacă lucrurile merg pe un drum corect, fotbalul ungar îşi poate reveni în circa 8 ani”, a mai spus acesta.

Reamintim că Ladislau Bölöni a fost de 23 de ori căpitan al echipei naţionale. Din 2000 şi până în 2001 a fost antrenor al acesteia, cu un bilanţ de 13 meciuri jucate, dintre care 8 câştigate, 2 egaluri şi 3 meciuri pierdute.

 

×